Bekendmaking

Logo Gelderland

o ntwerpbesluit tot wijziging Projectplan Waterwet van project ‘ Uiterwaardvergraving M einerswijk

Achtergrond

Ten gevolge van de hoogwatersituaties van 1993 en 1995 heeft de regering in 2006 besloten dat de hoogwaterveiligheid in het rivierengebied moet worden vergroot. Tegelijkertijd moet een bijdrage worden geleverd aan het verbeteren van de ruimtelijke kwaliteit van het rivierengebied. Hiervoor zijn meer dan 30 maatregelen opgesteld en vastgelegd in de Planologische Kernbeslissing Ruimte voor de Rivier. Een van deze maatregelen is ‘Uiterwaardvergraving Meinerswijk’ aan de zuidoever van de Neder-Rijn te Arnhem. Rijkswaterstaat heeft deze maatregel eind 2014 gerealiseerd.

 

De uitvoering is gebaseerd op het projectplan Waterwet Ruimte voor de Rivier project ‘Uiterwaardvergraving Meinerswijk’ uit 2012 (kenmerk RWS/DON-2012/6438). Dit plan bevat als bijlage het rapport ‘Uiterwaardvergraving Meinerswijk: Hydraulica en morfologie’ (d.d. 23 april 2012), met daarin afbeelding 5.1 Ruwhedenkaart. De afbeelding toont welke vegetatieruwheden zijn gehanteerd in de hydraulische modellering van de maatregel. Echter deze kaart komt niet volledig overeen met de feitelijke situatie en is ook niet in overeenstemming met de door gemeente Arnhem gewenste situatie, zoals geschetst in de Gebiedsvisie Stadsblokken-Meinerswijk 2012.

 

Op twee terreinvlakken is gerekend met het relatief gladde vegetatietype ‘normaal grasland’, terwijl de huidige situatie en de door de gemeente gewenste situatie conform de Gebiedsvisie ruwer is. Om alsnog de vereiste PKB-taakstelling voor de waterstandsdaling in het gebied Meinerswijk te behouden is 10% struweel toegevoegd op de door gemeente Arnhem gewenste terreinvlakken en is dit elders in het gebied gecompenseerd door minder verruwing toe te staan. Ten behoeve van bovengenoemde aanpassingen is afbeelding 5.1 Ruwhedenkaart, vervangen door een nieuwe kaart ‘Interventiewaardenkaart vegetatie hoogwaterveiligheid UiterwaardvergravingMeinerswijk’. Daarmee wijzigt het oorspronkelijke Projectplan Waterwet.

Ter inzage te leggen ontwerpbesluit

Ten behoeve van de wijziging van het Projectplan Waterwet van Ruimte voor de Rivier project UiterwaardvergravingMeinerswijk uit 2012 ligt vanaf donderdag 1 december 2016 tot en met woensdag 11 januari 2017 het volgende besluit ter inzage:

 

-Ontwerpbesluit tot wijziging van Projectplan Waterwet 2012, bijlage Interventiewaardenkaart, van Rijkswaterstaat Oost-Nederland.

 

Tijdens de inzage periode kan een ieder een zienswijze indienen op dit ontwerpbesluit.

 

Bij de voorbereiding van het besluit nodig voor de wijziging van het Projectplan Waterwet 2012 is gekozen voor toepassing van de provinciale coördinatieregeling bedoeld in artikel 3.33, eerste lid, onder a en b, Wro.

Hoe komt u aan meer informatie?

Op de volgende locaties kunnen alle stukken op werkdagen en op de daar gebruikelijke openingstijden worden ingezien:

 

  • Kantoor Rijkswaterstaat Oost-Nederland, Eusebiusbuitensingel 66 te Arnhem;

  • Provinciehuis Gelderland, Gebouw Marktstate, Eusebiusplein 1A te Arnhem.

     

Het besluit is ook te zien en te downloaden via de website www.coordinatiegelderland.nl. Ga hiervoor naar het project ‘Meinerswijk’ klik Vergunningen klik cluster 13 Wijziging Projectplan Waterwet.

Heeft u inhoudelijk vragen of wilt u nadere informatie over de wijziging, dan kunt u terecht bij de Rijkswaterstaat Oost-Nederland, de heer T. Eidhof (T 06 – 2502 3825).

Heeft u vragen over de procedure, dan kunt u terecht bij de provincie Gelderland, Coördinator Procedures Meinerswijk, de heer A.M. Kwakkernaat (T 06 – 2247 3005).

Hoe kunt u zienswijzen indienen?

In de periode van donderdag 1 december 2016 tot en met woensdag 11 januari 2017 kunt u uw zienswijze indienen, bij voorkeur schriftelijk, indien gewenst mondeling. In geval van een schriftelijke zienswijze dient het zaaknummer 2012-000984 waarop de zienswijze betrekking heeft, te worden vermeld.

 

Schriftelijk:

 

Stuur uw schriftelijke zienswijze naar de provincie Gelderland als coördinerende instantie:

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

t.a.v. de heer A.M. Kwakkernaat

Coördinator Procedures Meinerswijk

Postbus 9090

6800 GX Arnhem

 

Mondeling:

 

Een mondelinge zienswijze kunt u binnen de gestelde termijn van zes weken inbrengen door een afspraak te maken met de heer A.M. Kwakkernaat, Coördinator Procedures Meinerswijk van de provincie Gelderland. De heer A.M. Kwakkernaat is bereikbaar via telefoonnummer: 06 – 22 47 30 05.

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

Alle zienswijzen worden doorgestuurd naar de desbetreffende bevoegde gezaginstantie. De betreffende instantie betrekt de zienswijzen bij het vaststellen van het definitieve besluit. Tegelijkertijd met het bekendmaken van het definitieve besluit wordt iedereen die een zienswijze heeft ingediend, geïnformeerd over wat daarmee is gedaan.

 

Alleen een belanghebbende die een zienswijze heeft ingediend kan later tegen de vaststelling van het besluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Dit is niet vereist als het redelijkerwijs niet mogelijk was een zienswijze in te dienen, bijvoorbeeld als het definitieve besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit gewijzigd wordt vastgesteld.

Arnhem

Zaaknummer 2012-000984

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven