Voornemen voorbereiding bestemmingsplan De Baarsjes

Logo Amsterdam

 

Het dagelijks bestuur van de bestuurscommissie West maakt ingevolge artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening, het volgende bekend:

Het gemeentebestuur van Amsterdam heeft het voornemen om het bestemmingsplan De Baarsjes voor te bereiden. Het plangebied bestaat uit het vigerende bestemmingsplan De Baarsjes dat globaal wordt begrensd door de Jan van Galenstraat in het noorden, de Kostverlorenvaart in het oosten, het Surinameplein in het zuiden en de grens met stadsdeel Nieuw-West (oostzijde Rembrandtpark) in het westen.

Het bestemmingsplan beoogt te voorzien in een actueel juridisch planologische kader waarbij het vigerende bestemmingsplan als basis dient. Het uitgangspunt is een grotendeels conserverend bestemmingsplan dat uitgaat van de bestaande bebouwing. Het plan is voor het grootste gedeelte gericht op beheer van de huidige situatie en maakt bijvoorbeeld geen grootschalige nieuwbouwprojecten mogelijk.

Op grond van artikel 1.3.1, tweede lid, van het Bro melden wij dat het plan nog in de fase van planvoorbereiding is. Daarom is er nog geen gelegenheid zienswijzen over het voornemen naar voren te brengen, worden geen stukken betreffende het voornemen ter inzage gelegd en wordt geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

In een later stadium zal het voorontwerpbestemmingsplan worden vrijgegeven voor participatie. Vervolgens zal het ontwerpbestemmingsplan ter inzage worden gelegd. Op dat moment wordt de gelegenheid geboden zienswijzen naar voren te brengen. Voorafgaand aan de terinzagelegging zal daarvan een kennisgeving worden geplaatst op in ieder geval de website van de gemeente en de Staatscourant. Voor eventuele vragen kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Zuidwest, Hugo Misset.

Amsterdam, 24 november 2016

Dagelijks Bestuur van de bestuurscommissie West

 

  • G.

    Bouwmeester, voorzitter

     

  • I.

    Overzier, secretaris

Naar boven