Gemeente Raalte, Bestemmingsplan Broekland

Logo Raalte

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat de raad van de gemeente Raalte bij besluit van 27 oktober 2016 het bestemmingsplan Broekland gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de bebouwde kom van Broekland. Het bestemmingsplan omvat de actualisering van de vigerende bestemmingsplannen voor de betrokken gronden. Het betreft een overwegend conserverend bestemmingsplan waarin de in het vigerende bestemmingsplan opgenomen ontwikkelingsmogelijkheden zijn beoordeeld op basis van actualiteit. Nieuwe ontwikkelingen, die nog niet planologisch geregeld waren in het vigerende bestemmingsplan, worden in onderhavig bestemmingsplan niet opgenomen. In dit plan is een uitzondering gemaakt voor een nieuwe ontwikkeling die nog niet in vigerende plannen geregeld was; de wijzigingsbevoegdheid in het noorden van het plangebied (ter plaatse van de bestemming “Agrarisch”) is geschrapt op basis van de structuurvisie Raalte.

Tijdens de termijn van terinzagelegging van het ontwerpplan is één zienswijze ingediend.

De gemeenteraad heeft besloten het plan ten opzichte van het ontwerp op één punt te wijzigen. Naar aanleiding van een zienswijze wordt de functieaanduiding voor de bedrijfswoning van Dongenstraat 29a naar achteren verruimd.

Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 1 december 2016 tot en met 12 januari 2017 ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte.

Het bestemmingsplan is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. De link

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/webroo/roo/bestemmingsplannen_p?planidn=NL.IMRO.0177.BP20130014-0002 is te vinden op www.raalte.nl.

Vanaf vrijdag 2 december 2016 tot en met 12 januari 2017 kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • iedere belanghebbende die het niet eens is met de wijzigingen die de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt in werking. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven