Bekendmaking Bestemmingsplan De Gouw Fasen 2 en 3a

Logo Westland

De gemeente Westland maakt bekend dat het volgende plan ter inzage ligt:

Naam : De Gouw fasen 2 en 3A

Soort plan : Bestemmingsplan

Status : 26 januari 2016 gewijzigd vastgesteld

Publicatiedatum : 11 februari 2016

Reactietermijn : vrijdag 12 februari 2016 t/m vrijdag 25 maart 2016

Nummer : NL.IMRO.1783.OWZDEGOUWf2en3Aobp-VA01

Artikel : 1.3.1 Besluit ruimtelijke ordening en 3.8 Wet ruimtelijke ordening

Omschrijving

Het plangebied maakt onderdeel uit van de ‘Westlandse Zoom’ en is gelegen ten noorden van de kern Kwintsheul en wordt globaal begrensd door de Wateringseweg/ Poeldijkseweg, het Groenepad en de Holle Watering. Het bestemmingsplan wordt een consoliderend bestemmingsplan voor de al gebouwde woningen en een ontwikkelingsgericht bestemmingsplan voor de nog te bebouwen delen van het plangebied. Om in te kunnen spelen op veranderende marktomstandigheden en een gefaseerde ontwikkeling, is gekozen voor een globale planopzet voor de nog te ontwikkelen delen. Zo worden het bestaande groen, de Historische Druivenkwekerij “De Sonnehoeck|” en de bestaande woningen opgenomen en voor de nog te ontwikkelen gebieden is een globale woonbestemming opgenomen. Wel is er een bouwvlak opgenomen waarbinnen het hoofdgebouw opgericht moet worden en een maximum aantal aan woningen aangegeven.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het eerder ter inzage gelegde ontwerp. De wijzigingen staan aangegeven in de Staat van wijzigingen die onderdeel uitmaakt van het besluit.

Wilt u het plan bekijken?

U kunt het plan en bijlagen bekijken via www.140174.nl/ruimtelijkeplannen of via ruimtelijkeplannen.nl. Het is ook mogelijk om de stukken op afspraak in te zien bij het Omgevingscontactcentrum. U belt hiervoor tijdens kantoortijden op 14 0174.

Wilt u reageren op het plan?

U kunt schriftelijk beroep indienen binnen de reactietermijn bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag indien u als belanghebbende:

  • -

    tijdig tegen het ontwerp plan een zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • -

    aantoont dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen;

  • -

    bedenkingen heeft tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp.

Afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet is van toepasing. Dit brengt met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepsschrift moeten worden opgenomen. Na afloop van de reactietermijn kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd.

Voorlopige voorziening

Indien u beroep heeft ingesteld kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het plan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven