Ontwerpbestemmingsplan, anterieure overeenkomst en ontwerpbesluit hogere grenswaarden bestemmingsplan ‘Oud-Heinenoordseweg 2 te Heinenoord”

Logo Binnenmaas

Ontwerpbestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Binnenmaas maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Oud-Heinenoordseweg 2 te Heinenoord’ van 28 november 2016 tot en met 8 januari 2017 ter inzage ligt.

Op dit perceel bevindt zich een voormalige agrarische bedrijfsloods met een dienstwoning. Omdat de bedrijfsactiviteiten al geruime tijd zijn gestaakt, is de gemeente bereid om medewerking te verlenen aan het saneren van de bedrijfsbebouwing en aan het toekennen van een woonbestemming. De voormalige agrarische dienstwoning mag gebruikt worden als burgerwoning. Daarnaast wordt de bouw van maximaal 2 woningen (naar keus twee-onder-eenkap of vrijstaand) mogelijk gemaakt.

Anterieure overeenkomst (exploitatieovereenkomst)

Burgemeester en wethouders van Binnenmaas maken ook bekend dat zij op grond van artikel 6.24 lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening op 15 november 2016 een overeenkomst hebben gesloten met de initiatiefnemer met betrekking tot bovengenoemd bestemmingsplan. In de overeenkomst zijn de wederzijdse verplichtingen en het verhalen van de kosten van de grondexploitatie vastgelegd.

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Burgemeester en wethouders van Binnenmaas zijn van plan om voor de woningen hogere waarden vast te stellen voor de geluidsbelasting op de gevels. Het besluit is nodig omdat de genoemde woningen een hogere geluidsbelasting dan de ten hoogst toelaatbare geluidsbelasting van 48 dB zullen ondervinden ten gevolge van het wegverkeer en het industrielawaai.

Tijdens de ter inzage termijn kunnen het ontwerpbestemmingsplan, de zakelijke beschrijving van de anterieure overeenkomst en het ontwerpbesluit hogere grenswaarden op afspraak worden ingezien bij de balie Omgevingszaken in het gemeentehuis. Ook zijn de stukken te bekijken via www.binnenmaas.nl (onder ‘Actueel / Bekendmakingen en besluiten’) en via www.ruimtelijkeplannen.nl (onder IMRO-code NL.IMRO.0585.BPHNOUDHEINWEG2-ON01)

Tijdens de periode dat voornoemde stukken ter inzage liggen, kan een ieder (bij voorkeur schriftelijk) een zienswijze indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan en kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen tegen het ontwerpbesluit hogere grenswaarden. De zienswijze met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan kan worden gericht aan de gemeenteraad van Binnenmaas, de zienswijze met betrekking tot het ontwerpbesluit hogere grenswaarden kan worden gericht aan het college van Binnenmaas (postbus 5455, 3299 ZH Maasdam). Het indienen van een zienswijze of bezwaarschrift tegen de exploitatieovereenkomst is niet mogelijk.

Voor het geven van een mondelinge zienswijze of voor een meer uitgebreide toelichting kan telefonisch een afspraak worden gemaakt via telefoonnummer 14 078.

Maasdam, 25 november 2016

Naar boven