Vaststelling bestemmingsplan “De Hobbitstee en omgeving Van Zijlweg 3, Wapserveen”

Logo Westerveld

Burgemeester &Wethouders maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 25 oktober 2016 heeft besloten het bestemmingsplan “De Hobbitstee en omgeving, Van Zijlweg 3 te Wapserveen” ongewijzigd vast te stellen. Het vastgestelde digitale plan heeft de identificatiecode NL.IMRO.1701.509PHZVZijlweg3WPV-0003.

Het bestemmingsplan is opgesteld om een nieuwe woning mogelijk te maken op het perceel gelegen ten zuiden van woongemeenschap De Hobbitstee, aan de Van Zijlweg te Wapserveen. Ter compensatie is een woning op het nabijgelegen perceel gesloopt. Er is sprake van vervangende nieuwbouw.

 

Het bestemmingsplan is ongewijzigd ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan vastgesteld.

 

Inzage:

Het raadsbesluit en het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunnen vanaf 1 december 2016 tot en met 11 januari 2017 in het gemeentehuis in Diever door een ieder, op afspraak, digitaal worden ingezien. Ook kunt u het plan inzien via de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep:

Tegen het ontwerp bestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend. Daarom kan van 1 december 2016 tot en met 11 januari 2017 slechts beroep tegen het bestemmingsplan worden ingesteld door een belanghebbende die kan aantonen dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze in te dienen.

Beroep kan worden ingesteld gedurende de termijn van de terinzagelegging bij de Raad van State, afdeling Bestuursrechtspraak, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking. Hiertoe kan afzonderlijk een verzoek om voorlopige voorziening ingediend worden.

 

Voorlopige voorziening:

Het besluit van de gemeenteraad treedt de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Contact: Mevrouw R. de Vries, team Leefomgeving, tel. 14 0521

Naar boven