Vastgesteld wijzigingsplan Reinoud van Gelderstraat, Susteren

Logo Echt-Susteren

(IMRO.NL.1711.WP20160571-VG01)

Het college heeft in de vergadering van 22 november 2016 het wijzigingsplan Reinoud van Gelderstraat te Susteren vastgesteld. Het wijzigingsplan heeft betrekking op de percelen Reinoud van Gelderstraat 3 t/m 11. Het ontwerpwijzigingsplan heeft voor 6 weken ter inzage gelegen m.i.v. 23 september 2016. Binnen genoemde termijn zijn geen zienswijzen ingekomen.

 

Het doel van genoemd wijzigingsplan is het bestemmingsplan in overeenstemming te brengen met de gewenste planologische situatie, zoals vastgelegd in het stedenbouwkundig plan voor het centrum van Susteren. Concreet houdt dit in dat er wordt geschoven met de centrumbestemming en de verkeersbestemming. De gemeente heeft een deel van de grond aangekocht om de openbare parkeerplaats aan het binnenterrein te kunnen vergroten. De verkoper krijgt de mogelijkheid om meer centrumdoeleinden, w.o. detailhandel, te realiseren op het resterende perceelsgedeelte.

 

Terinzagelegging

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt met de bijbehorende stukken vanaf 28 november 2016 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op woensdag van 9.00 uur tot 17.00 uur en op donderdag en vrijdag van 9.00 uur tot 13.00 uur. Daarnaast kan het wijzigingsplan via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl worden ingezien.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage, door:

 

  • een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze tegen het ontwerpwijzigingsplan bij het college naar voren te brengen;

  • een belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die het college bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht;

 

Zij die beroep instellen kunnen gedurende de genoemde termijn ook een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van deze Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het besluit van het college treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding opgeschort totdat op dat verzoek is beslist.

 

Echt-Susteren, 24 november 2016

Naar boven