Staatscourant van het Koninkrijk der Nederlanden
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Zwartewaterland | Staatscourant 2016, 6367 | Verkeersbesluiten |
Zoals vergunningen, bouwplannen en lokale regelgeving.
Adressen en contactpersonen van overheidsorganisaties.
U bent hier:
Datum publicatie | Organisatie | Jaargang en nummer | Rubriek |
---|---|---|---|
Zwartewaterland | Staatscourant 2016, 6367 | Verkeersbesluiten |
Burgemeester en wethouders van Zwartewaterland,
Namens dezen,
Mevr. drs. S.E. Lenderink
Manager eenheid Ontwikkeling
De manager van de eenheid Ontwikkeling is bevoegd dit verkeersbesluit te nemen op grond van:
De grondslag voor dit verkeersbesluit wordt gevormd door:
Overwegingen ten aanzien van het verkeersbesluit
Op de Veerweg, ter plaatse van de veerstoep, hebben zich in de afgelopen vijf jaren twee verkeersongevallen voorgedaan waarbij auto’s te water raakten. Bij een van deze ongevallen was een dodelijk slachtoffer te betreuren. Vanwege de aanwezigheid van het water is het risico op een ernstige afloop van een verkeersongeval groot. Het College van Burgemeester en wethouders heeft daarom besloten om de maximum snelheid op de Veerweg te verlagen van 80 naar 60 km/uur.
Op grond van artikel 15, eerste lid van de WVW 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het BABW genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd. De in het besluit genoemde borden vallen allen onder dit artikel.
In de huidige situatie geldt op de Veerweg een maximum snelheid van 80 km/uur. Dit is conform de door de gemeenteraad op 28 augustus 2008 vastgestelde wegencategorisering in het Gemeentelijke verkeers- en vervoersplan (GVVP). Naar aanleiding van een tweetal verkeersongevallen in 2010 en 2014 is onderzocht of er voldoende waarschuwingen aanwezig zijn langs de Veerweg en of er nog aanvullende maatregelen denkbaar zijn. Hierbij zijn vraagtekens gezet bij de maximum snelheid op dit wegvak. Geconcludeerd is dat de huidige waarschuwingen langs en op de Veerweg voldoende zijn, maar dat het goed is voor de verkeersveiligheid om de Veerweg af te waarderen tot een erftoegangsweg en de maximum snelheid daarmee te verlagen naar 60 km/uur. Conform de functie van erftoegangsweg mogen bromfietser dan ook van de rijbaan gebruik maken. De doelstelling hierbij is dat de combinatie van een lagere snelheid met bromfietsers op de rijbaan leidt tot een ander verkeersgedrag bij automobilisten en ook leidt tot een ander verwachtingspatroon bij de automobilist over wat hij kan verwachten op de weg. De markering op de Veerweg zal in overeenstemming worden gebracht met de essentiële herkenbaarheidskenmerken, dat wil zeggen geen markeren op de wegas en een 1-3 kantmarkering.
De volgende van de in artikel 2, eerste en tweede lid, van de WVW genoemde belangen liggen aan dit verkeersbesluit ten grondslag:
Overeenkomstig artikel 24 van het BABW is het voorgenomen besluit voorgelegd aan de politie. Op 27 januari 2016 heeft de politie een advies uitgebracht over de voorgenomen maatregelen. De politie kan instemmen met het voorgenomen besluit.
Dit besluit brengt geen beperkingen met zich mee voor bepaalde categorieën verkeersdeelnemers. Door het veranderen van de maximum snelheid worden geen verkeersdeelnemers in hun belangen geschaad.
Op 27 mei 2015 en op 16 december 2015 is het voorgenomen besluit besproken in de gemeentelijke verkeerscommissie. De verkeerscommissie heeft met instemming op het voornemen gereageerd.
De bekendmaking van dit besluit geschiedt overeenkomstig het bepaalde in artikel 26 van het BABW. Het verkeersbesluit ligt gedurende zes weken voor iedereen ter inzage in het gemeentehuis, Telvorenstraat 2 te Hasselt. Het gemeentehuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 12.30 uur.
Bent u het niet eens met dit besluit? Bel of mail eerst!
Bezwaar? Neem dan eerst contact op met het team Ruimtelijke Ontwikkeling. We nemen dan samen met u het besluit door. Dat kan voorkomen dat u bezwaar moet maken. Wanneer na het gesprek een bezwaarprocedure in uw ogen nodig lijkt, kunt u alsnog een bezwaarschrift indienen. U kunt ook direct een bezwaarschrift indienen. Een bezwaarschrift moet schriftelijk worden ingediend. Een mondeling bezwaar of een bezwaar via de e-mail is niet mogelijk.
U stuurt het bezwaarschrift naar:
College van burgemeester en wethouders van Zwartewaterland
t.a.v. de secretaris van de bezwaarschriftencommissie
In uw bezwaarschrift geeft u aan waarom u het niet eens bent met het besluit. Of met het niet nemen van het besluit.
Verder moet u in ieder geval vermelden:
Het bezwaarschrift moet u binnen zes weken na de verzenddatum van het besluit indienen. Wanneer wij uw bezwaar te laat ontvangen, kunnen we het niet meer in behandeling nemen.
Wat gebeurt er met uw bezwaarschrift?
Na de ontvangst van het bezwaarschrift nemen wij contact met u op. Dit is bedoeld om te bekijken of er nog onduidelijkheden zijn, of er nog andere relevante informatie is en of er misschien een andere oplossing mogelijk is die uw bezwaren wegneemt. Soms blijkt een bezwaarprocedure achteraf helemaal niet nodig.
Als het bezwaarschrift aan alle eisen voldoet wordt het voor advies voorgelegd aan de Commissie Bezwaarschriften van de gemeente Zwartewaterland. Deze Commissie brengt, nadat met u een hoorzitting is gehouden, advies uit aan het orgaan dat het door u bestreden besluit heeft genomen. Daarna neemt het orgaan een nieuw besluit.
Uitstel van de gevolgen van het besluit waartegen u bezwaar maakt
Als u bezwaar maakt tegen een besluit betekent dit meestal niet dat dit besluit ook automatisch wordt uitgesteld. Een bezwaarprocedure kost tamelijk veel tijd. Als u wilt voorkomen dat door de uitvoering van het besluit onomkeerbare gevolgen ontstaan, kunt u een ’voorlopige voorziening’ vragen bij de rechtbank. Bij een voorlopige voorziening neemt de rechter een voorlopige beslissing over het besluit waartegen u bezwaar heeft gemaakt. De rechter kan dan bijvoorbeeld een bouwstop opleggen of u een tijdelijke uitkering toekennen
De volgende partijen hebben een afschrift ontvangen van dit verkeersbesluit:
Kopieer de link naar uw clipboard
https://zoek.officielebekendmakingen.nl/stcrt-2016-6367.html
De hier aangeboden pdf-bestanden van het Staatsblad, Staatscourant, Tractatenblad, provinciaal blad, gemeenteblad, waterschapsblad en blad gemeenschappelijke regeling vormen de formele bekendmakingen in de zin van de Bekendmakingswet en de Rijkswet goedkeuring en bekendmaking verdragen voor zover ze na 1 juli 2009 zijn uitgegeven. Voor pdf-publicaties van vóór deze datum geldt dat alleen de in papieren vorm uitgegeven bladen formele status hebben; de hier aangeboden elektronische versies daarvan worden bij wijze van service aangeboden.