Verkeersbesluit tot plaatsing bord 30 km/h op de Koeriersterweg

Logo Groningen

Bezoekadres

Gedempte Zuiderdiep 98

Postadres

Postbus 7081

9701 JB Groningen

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, lid 1, sub d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW) is het college van burgemeester en wethouders bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten.

Grondslag

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de WVW moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer (BABW) genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voorzover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Adviezen

Conform artikel 24 BABW hebben wij advies gevraagd aan de Politie Eenheid Noord Nederland District Groningen Afdeling Verkeersondersteuning over de handhaafbaarheid van maatregel en plaatsing. De maatregel is conform het advies van de Politie Eenheid Noord Nederland District Groningen Afdeling Verkeersondersteuning. Het advies is als bijlage bijgevoegd

Motivering

De busbaan Koeriersterweg met een wettelijk toegestane snelheid van 50 km/uur is over de Paterswoldsweg een tijdelijke brug gebouwd. In verband met deze nieuwe brug klagen de bewoners over geluidoverlast. In overleg met de bewoners en Qbuzz is besloten om over een afstand van ongeveer 300 meter een snelheid vna 30 km/h in te stellen. Hoewel Qbuzz het probleem van rijtijd signaleren en ook aangeven dat afremmen voor de brug weer kan leiden tot extra gas moeten geven op de brug ‘om boven te komen’ (en dus meer motorgeluid), kan Qbuzz uiteindelijk instemmen met het onderzoeken of de klachten van de bewoners afnemen met een snelheidsbeperking van 30km/u op de brug waar de huizen Koeriersterweg staan.

Besluit

Naar boven