Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan 1e partiële herziening Trappenberg – Kloosterschuur, 1e structurele herziening exploitatieplan en besluit vaststelling hogere waarde Wet geluidhinder

Logo Katwijk

Op 13 oktober 2016 heeft de gemeenteraad van Katwijk het bestemmingsplan 1e partiële herziening Trappenberg – Kloosterschuur van de gemeente Katwijk, met identificatiecode NL.IMRO.0537.bpRBG1 epartherztk-va01, gewijzigd en de bijbehorende 1e structurele herziening exploitatieplan Trappenberg – Kloosterschuur, met identificatiecode NL.IMRO.0537.epRBG1 estrucherztk-va01, ongewijzigd vastgesteld.

Op 12 mei 2016 heeft het college van burgemeester en wethouders het besluit tot vaststelling hogere waarde wegverkeerslawaai vastgesteld.

De bovengenoemde stukken liggen met ingang van 25 november 2016 tot en met 5 januari 2017 ter inzage.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ‘1e partiële herziening Trappenberg-Kloosterschuur’ ligt in de oksel van de Voorhouterweg en de Vinkenweg. De grenzen zijn gebaseerd op de exploitatie- en uitgifteopzet van de GOM en niet op bestaande kadastrale of geografische grenzen, waardoor de grenzen niet goed verbaal kunnen worden genoemd. Naast de woningbouwlocatie is aan de noordoostzijde een lange smalle strook meegenomen. Dit is nodig om voldoende afstand tussen de kassen en de woningen langs de Voorhouterweg te regelen. Aan de zuidoostzijde is een strookje meegenomen dat aansluit op de Voorhouterweg. Hiermee wordt de toekomstige ontsluitingsweg van het woongebied geregeld. De bestaande woningen Vinkenweg 13, 15 en 17 zijn binnen het plangebied gelegen.

Het voorliggende plan heeft betrekking op het gebied, gelegen ten westen van de Voorhouterweg, waar woningen zullen worden gebouwd. Deze woningbouw is in het vigerende plan wel mogelijk maar als gevolg van wijzigingen in de stedenbouwkundige uitwerking is een herziening benodigd. Het voorliggende bestemmingsplan ‘1e partiële herziening Trappenberg-Kloosterschuur’ voorziet hierin. Doordat het kostenverhaal niet voor alle gronden in het bestemmingsplangebied ‘anderszins is verzekerd’ is ook een exploitatieplan vastgesteld dat het vigerende exploitatieplan op enkele punten structureel herziet.

In het plangebied ligt geluidgevoelige bebouwing. Door het geluid afkomstig van het verkeer op de Vinkenweg wordt de in de Wet geluidhinder bepaalde waarde voor geluid op de gevels van vier nieuw te bouwen woningen overschreden. Omdat geluidreducerende maatregelen aan de geluidsbron, de weg, niet mogelijk zijn of onvoldoende geluidsreductie opleveren dan wel maatregelen te treffen in de overdracht van dat geluid is het noodzakelijk om hogere waarde voor wegverkeerslawaai voor de in dat plangebied geprojecteerde woningen vast te stellen.

Ter inzage

Het bestemmingsplan kan worden geraadpleegd op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0537.bpRBG1epartherztk-va01

Het exploitatieplan kan worden geraadpleegd op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0537.epRBG1estrucherztk-va01

Als de directe link niet werkt, zoek dan op de website www.ruimtelijkeplannen.nl naar bestemmingsplan NL.IMRO.0537.bpRBG1epartherztk-va01 en voor het exploitatieplan NL.IMRO.0537.epRBG1estrucherztk-va01

De bronbestanden van het bestemmingsplan zijn beschikbaar gesteld op: http://ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/NL.IMRO.0537.bpRBG1epartherztk-va01

De bronbestanden van het exploitatieplan zijn beschikbaar gesteld op:

http://ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/NL.IMRO.0537.epRBG1estrucherztk-va01

Het bestemmingsplan, exploitatieplan en besluit hogere waarde wegverkeerslawaai zijn ook te raadplegen via www.katwijk.nl onder bekendmakingen en vervolgens bestemmingsplannen.

Het bestemmingsplan, exploitatieplan en besluit hogere waarde wegverkeerslawaai liggen gedurende de openingsuren ook ter inzage op het gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3 te Katwijk.

Beroep bestemmingsplan, exploitatieplan en besluit hogere waarde geluid wegverkeerslawaai

Tegen het bestemmingsplan, exploitatieplan en het besluit tot vaststelling hogere waarde wegverkeerslawaai kan vanaf 26 november 2016 tot en met 6 januari 2017 schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij het college kenbaar hebben gemaakt en

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze bij het college kenbaar te hebben gemaakt;

  • tegen de aangebrachte wijzigingen kunnen belanghebbenden beroep instellen.

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van onverwijlde spoed kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing (artikel 1.1 Chw jo. Artikel 3.1 Bijlage I Chw). Deze afdeling beperkt het beroepsrecht en stelt striktere eisen aan het beroepschrift. Dit brengt onder meer met zich mee dat alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld.

 

Naar boven