Vastgesteld bestemmingsplan ‘Slotjes, herziening 2 (Van Oldeneellaan1)’ Vastgesteld exploitatieplan ‘Van Oldeneellaan/Keiweg Gemeente Oosterhout’ Besluit vaststelling hogere waarden maximaal toelaatbare geluidsbelasting ‘Slotjes, herziening 2 (Van Oldeneellaan1)’

Logo Oosterhout

Burgemeester en wethouders van Oosterhout maken bekend, dat voor het gebied van het voormalige politiebureau aan de Van Oldeneellaan 1 te Oosterhout een bestemmingsplan is vastgesteld. Voor het plangebied van dit bestemmingsplan, is naast het bestemmingsplan ook een exploitatieplan vastgesteld. Ten behoeve van dit bestemmingsplan zijn voorts ook hogere waarden voor maximaal toelaatbare geluidsbelasting vastgesteld.

Bestemmingsplan ‘Slotjes, herziening 2 (Van Oldeneellaan1)’

Ter uitvoering van het bepaalde in artikel 3.8, lid 3, van de Wet ruimtelijke ordening ligt met ingang van 24 november 2016 (vanaf donderdag)gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage het door de gemeenteraad op 18 oktober 2016 genomen besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ‘Slotjes, herziening 2 (Van Oldeneellaan 1)’ (NL.IMRO.0826.BSPhz2slotjes-VA01), met de hierbij behorende stukken.

Het vastgestelde bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied gelegen Van Oldeneellaan, Keiweg, Apollostraat en Spijtenburgstraat. Het voorziet in de bouw van 18 grondgebonden woningen en 15 (starters)appartementen.

Exploitatieplan Van Oldeneellaan/Keiweg Gemeente Oosterhout

Tevens ligt ingevolge artikel 6.12, lid 4, van de Wet ruimtelijke ordening het vastgestelde exploitatieplan Van Oldeneellaan/Keiweg Gemeente Oosterhout, met de hierbij behorende stukken, ter inzage.

Dit exploitatieplan heeft betrekking op het gehele gebied van het bestemmingsplan ‘Slotjes, herziening 2 (Van Oldeneellaan 1)’. Het voorziet in het verhalen van de kosten van de maken kosten bij ontwikkelende partijen.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan en van het exploitatieplan wijzigingen aangebracht ten opzichte van de ontwerpen van deze plannen, zoals deze eerder ter inzage hebben gelegen. In de toelichting van het bestemmingsplan heeft een tekstuele aanpassing van de waterparagraaf plaatsgevonden. En in het exploitatieplan heeft het verlagen van de toe te rekenen rente en het verwerken van het definitieve taxatierapport geleid tot een hogere exploitatiebijdrage per eigenaar. Dit is verwerkt in de tabellen 3, 6 en 12 van het exploitatieplan.

Besluit vaststelling hogere waarden maximaal toelaatbare geluidsbelasting Slotjes, herziening 2 (Van Oldeneellaan 1)’

Voorts is door burgemeester en wethouders, met toepassing van artikel 110a van de Wet geluidhinder, een besluit genomen tot vaststelling van hogere waarden voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting ter plaatse van de woningen aan de straatzijde van de Van Oldeneellaan en de Spijtenburgstraat (maximaal 60 dB). Het betrokken besluit ligt, met bijbehorende stukken, eveneens ter inzage.

Terinzageligging

De drie vaststellingsbesluiten liggen, met de hierbij behorende stukken, met ingang van 24 november 2016 gedurende zes weken, voor eenieder ter inzage bij het informatiecentrum in het stadhuis, Slotjesveld 1 te Oosterhout. Tevens kunnen alle stukken ook geraadpleegd worden op de website van de gemeente www.oosterhout.nl of op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep

Vanaf de dag na ter inzage legging van de stukken (vanaf vrijdag 25 november 2016) kan gedurende 6 weken (dus tot uiterlijk 6 januari 2017) beroep worden ingesteld tegen het besluit tot gewijzigde vaststelling van dit bestemmingsplan en/of tegen de gewijzigde vaststelling van dit exploitatieplan en/of tegen het besluit tot vaststelling van hogere waarden maximaal toelaatbare geluidsbelasting, door:

  • een belanghebbende, die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad tegen het ontwerp-bestemmingsplan en/of het ontwerp-exploitatieplan resp. bij het college van burgemeester en wethouders tegen het ontwerp-besluit hogere waarden naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende, die kan aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • een belanghebbende, die bezwaar heeft tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmings- resp. het exploitatieplan zijn aangebracht.

Op dit bestemmingsplan is de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing omdat het een woningbouwplan betreft van meer dan 12 woningen. Dit heeft consequenties voor de formele eisen van het indienen van beroep.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep. Na afloop van de beroepstermijn kunnen geen beroepsgronden meer worden aangevoerd (geen pro forma beroepsschrift).

De vaststellingsbesluiten treden daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan treedt het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan en/of het besluit tot vaststelling van het exploitatieplan en/of de ontheffing in het kade van de Wet geluidhinder niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet apart worden ingediend, naast het instellen van beroep. Zowel voor het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Oosterhout, 23 november 2016

Naar boven