Ontwerpbestemmingsplan Partiële herziening bp Landelijk gebied, kavels Noord IJsseldijk en ontwerp beschikking hogere grenswaarde Wet geluidhinder

Logo IJsselstein

Burgemeester en wethouders van IJsselstein maken bekend dat zij het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening bp Landelijk gebied, kavels Noord IJsseldijk’ (identificatienummer NL.IMRO.0353.201502kavelsNIJ-On01) hebben vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt de ontwikkeling en uitgifte van 5 bouwkavels aan de Noord IJsseldijk mogelijk.

Ontwerpbestemmingsplan en ontwerp beschikking hogere waarde ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening bp Landelijk gebied, kavels Noord IJsseldijk’ en ontwerp beschikking hogere waarden liggen van 24 november 2016 tot en met 4 januari 2017 ter inzage bij het Klantcontactcentrum. Daarnaast is het ontwerpbestemmingsplan te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website.

Wet geluidhinder

Op vier locaties aan de Noord IJsseldijk in IJsselstein worden in totaal vijf woningen gerealiseerd. Deze ontwikkeling past niet binnen het geldende bestemmingsplan. Om de woningbouw mogelijk te maken is het bestemmingsplan ‘Partiële herziening bp Landelijk Gebied, kavels Noord IJsseldijk’ opgesteld.

 

Het bestemmingsplan is getoetst aan de Wet geluidhinder. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van de woningen, vanwege het wegverkeer op de Noord IJsseldijk, hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die genoemd is in de Wet geluidhinder. De Wet geluidhinder biedt de mogelijkheid om, onder voorwaarden, ontheffing te verlenen van deze voorkeurswaarde. Het college van burgemeester en wethouders wil voor het plan gebruik maken van deze mogelijkheid en heeft het ontwerp van het besluit hogere waarden opgesteld. De gemeente kan het bestemmingsplan pas vaststellen, nadat de ontheffing van de voorkeurswaarde is verleend.

 

Op grond van de Wet geluidhinder kunnen belanghebbenden gedurende zes weken na deze publicatie zienswijzen tegen het ontwerpbesluit indienen. Bent u belanghebbende? Dan kunt u uw brief richten aan: college van burgemeester en wethouders van de gemeente IJsselstein, onder duidelijke vermelding van uw naam en adres alsmede het kenmerk van het betreffende ontwerpbesluit hogere waarden.

Het ontwerp van het besluit hogere waarden ligt gedurende zes weken ter inzage, van donderdag 24 november 2016 tot en met woensdag 4 januari 2017.

Inzage van de stukken

Het ontwerp van het besluit hogere waarden met bijbehorende stukken kunt u tijdens de inzagetermijn inzien bij het Klantcontactcentrum van de gemeente IJsselstein. De ontwerpbeschikking is ook te raadplegen via de gemeentelijke website.

Reageren

U kunt gedurende de genoemde periode uw zienswijze onder vermelding van ‘Zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Partiële herziening bp Landelijk gebied, kavels Noord IJsseldijk’ richten aan de gemeenteraad van IJsselstein, per adres Omgevingsdienst Regio Utrecht, postbus 13101, 3507 LC Utrecht.

Uw zienswijze op de ontwerpbeschikking hogere waarde kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van IJsselstein per adres Omgevingsdienst Regio Utrecht, postbus 13101, 3507 LC Utrecht.

Het is niet mogelijk om uw zienswijze per e-mail in te dienen.

 

Naar boven