De gemeenteraad van Gouda heeft op 26 oktober 2016 het bestemmingsplan “Westergouwe fase 2” vastgesteld.
Dit bestemmingsplan vervangt voor fase 2 het geldende bestemmingsplan Westergouwe en heeft twee doelen:
- 1.
Actualisatie van het bestemmingsplan, aangezien de plantermijn op grond van artikel 3.1, lid 2 Wet ruimtelijke ordening zal zijn afgelopen bij de start bouw in fase 2 Westergouwe (2018);
- 2.
Het juridisch mogelijk maken van de wijzigingen in het stedenbouwkundig plan waarover de raad eerder besloten heeft, namelijk het laten liggen van de drinkwatertransportleiding en het verleggen van de hoofdontsluitingsweg.
Bij de vaststelling zijn de volgende wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan:
- artikel 6.2.a komt als volgt te luiden: “de hoogte van gebouwen bedraagt ten hoogste de op de verbeelding aangegeven maximale bouwhoogte”;
- artikel 6.2.c komt als volgt te luiden: “het aantal woningen bedraagt ten hoogste 500”;
- op de verbeelding wordt het gebied ingetekend waarin maximaal 12 meter hoog mag worden gebouwd;
Het bestemmingsplan Westergouwe fase 2 ligt van 24 november 2016 tot en met 5 januari 2017 voor een ieder op de volgende wijzen ter inzage:
- Digitaal via de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0513.1105BPWestergouwe2-DF01
- Op papier tijdens de openingsuren van het Huis van de Stad, Burgemeester Jamesplein 1 in Gouda.
Het plan heeft het volgende kenmerk: NL.IMRO.0513.1105BPWestergouwe2-DF01. Kijk voor meer informatie op www.gouda.nl/ruimtelijkeplannen.
Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan “Westergouwe fase 2” kan vanaf 25 november 2016 tot en met 6 januari 2017 beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.
De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor belanghebbenden:
- 1.
die bezwaar hebben tegen de aangebrachte wijzigingen;
- 2.
aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt.
Het instellen van beroep heeft geen schorsende werking voor het bestemmingsplan. Degene die beroep instelt kan daarom tegelijk een verzoek om een voorlopige voorziening vragen aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, op hetzelfde adres.
Het vaststellingsbesluit treedt een dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Is op dat moment nog niet beslist over een verzoek tot een voorlopige voorziening, dan treedt het besluit niet eerder in werking dan op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.