Vastgesteld bestemmingsplan Oude Stad Noordwest 2016

Logo Tilburg

Het college van burgemeester en wethouders van Tilburg maakt ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat de gemeenteraad op 17 oktober 2016 het bestemmingsplan Oude Stad Noordwest 2016 (gewijzigd) heeft vastgesteld en dat het plan, met bijbehorend raadsbesluit, met ingang van maandag 5 december 2016 tot en met maandag 16 januari 2017 ter inzage ligt.

Het identificatienummer van dit plan is NL.IMRO.0855.BSP2015009-c001.

Het plangebied omvat de gebieden Hasselt en Soey. Het plangebied wordt globaal begrensd door het Wilhelminakanaal in het noorden, Oude Lind, Julianapark, Wittebollestraat, Goirkestraat, Hasseltstraat, Kwaadeindstraat, Tjeuke Timmermansstraat, Kuiperstraat, Cornelis de Vriendtstraat, Dudokhof, Gasthuisring, Philips Vingboonsstraat en Jan Heijnsstraat in het oosten, de spoorlijn in het zuiden en Ringbaan-West, Hasseltrotonde en Midden-Brabantweg in het westen.

Het bestemmingsplan is gericht op het actualiseren van de bestemmingsplannen Hasselt en Soey. Deze plannen zijn samengevoegd tot het bestemmingsplan Oude Stad Noordwest 2016. In dit bestemmingplan is de Structuurvisie Linten in de Oude Stad geïmplementeerd.

Terinzagelegging

Het raadsbesluit en het plan met bijlagen zijn gedurende de genoemde termijn te bekijken en te downloaden op http://www.tilburg.nl/ruimtelijkeplannen en http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0855.BSP2015009-c001.

Tevens ligt een papieren versie van de stukken ter inzage in de Stadswinkel Centrum, Stadhuisplein 128 (ingang naast het Paleis), geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op dinsdag en donderdag van 8.00 tot 20.00 uur. Hebt u vragen over het plan, maak dan een afspraak via www.tilburg.nl of bel 14 013.

Beroepsmogelijkheid

Tegen het vastgestelde plan staat, gedurende de termijn van terinzagelegging, rechtstreeks beroep open bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep tegen het plan kan worden ingesteld door:

  • 1.

    belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend;

  • 2.

    belanghebbenden die zich niet kunnen verenigen met de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht in het bestemmingsplan;

  • 3.

    belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze in te dienen.

U stelt beroep in door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Een vastgesteld plan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde plan niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde plan (adres idem). Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Tilburg, 2 december 2016

 

Het college,

 

drs. S Fleischeuer mr. P.G.A. Noordanus

de gemeentesecretaris (wnd.) de burgemeester

Naar boven