Besluit van de Staatssecretaris van Economische Zaken van 16 november 2016, nr. WJZ/16134524, houdende de aanwijzing van toezichthouders op grond van artikel 48a van de Landbouwwet (Besluit aanwijzing toezichthouders Landbouwwet)

De Staatssecretaris van Economische Zaken, handelende in overeenstemming met de Minister van Financiën;

Gelet op artikel 48a van de Landbouwwet;

Besluit:

Artikel 1

Als ambtenaren, belast met het toezicht op de naleving van het bij of krachtens de Landbouwwet bepaalde worden aangewezen:

  • de ambtenaren van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland van het Ministerie van Economische Zaken;

  • de ambtenaren van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit van het Ministerie van Economische Zaken;

  • de ambtenaren van de Auditdienst Rijk van het Ministerie van Financiën.

Artikel 2

Het besluit van de Minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij van 23 januari 1998, nr. 98910, houdende aanwijzing van toezichthoudende ambtenaren op grond van de Landbouwwet (Stcrt. 25), wordt ingetrokken.

Artikel 3

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit aanwijzing toezichthouders Landbouwwet.

Artikel 4

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

's-Gravenhage, 16 november 2016

De Staatssecretaris van Economische Zaken, M.H.P. van Dam

TOELICHTING

Met het onderhavige besluit wordt het besluit van de Minister van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij van 23 januari 1998, nr. 98910, houdende aanwijzing van toezichthoudende ambtenaren op grond van de Landbouwwet (Stcrt. 25) ingetrokken en vervangen door een nieuw besluit. Deze intrekking houdt verband met de totstandkoming van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit en de Auditdienst Rijk. Het ingetrokken besluit verwees naar de verouderde namen van de voorgangers van deze toezichthoudende instanties. Met dit besluit worden de bevoegde instanties weer met hun huidige namen aangewezen.

Daarnaast worden de ambtenaren van de douane niet meer aangewezen in dit besluit omdat dit al gebeurt op grond van de Algemene douanewet. De algemeen directeur van de douane is op grond van die wet bevoegd tot handhaving van verboden en beperkingen van de voorschriften in de Landbouwwet op het werkgebied van de douane. De algemeen directeur van de douane mandateert zijn bevoegdheid aan bepaalde ambtenaren die onder hem vallen.

Voor de duidelijkheid en de leesbaarheid is ervoor gekozen het besluit in zijn geheel te vervangen door een nieuw besluit.

De Staatssecretaris van Economische Zaken, M.H.P. van Dam

Naar boven