Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan Wezep, de Zeuven Heuvels en besluit Hogere waarden

Logo Oldebroek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken, overeenkomstig de

Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat de gemeenteraad op 10 november 2016 het bestemmingsplan Wezep, de Zeuven Heuvels ongewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan is vastgesteld conform het hierop betrekking hebbende raadsbesluit en de daarbij behorende stukken.

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oldebroek maken bekend dat de Hogere waarden

voor het bestemmingsplan Wezep, de Zeuven Heuvels op 27 september 2016 zijn vastgesteld

conform het ontwerpbesluit. Het definitieve besluit Hogere waarden wordt op grond van artikel 145

van de Wet geluidhinder gelijktijdig met het vastgestelde bestemmingsplan ter inzage gelegd.

Doel van het plan

Het bestemmingsplan Wezep, de Zeuven Heuvels biedt een juridisch-planologische regeling voor het verouderde bedrijventerrein Zeuven Heuvels in Wezep. Met het bestemmingsplan wordt voorzien in een woonbestemming voor maximaal 61 woningen en een aantal maatschappelijke voorzieningen. Voor een verdere toelichting wordt verwezen naar het ontwerpbestemmingsplan.

Hogere Waarden

Op grond van de Wet Geluidhinder mag het wegverkeersgeluid bij de gevels van nieuw te bouwen (te bestemmen) woningen en andere geluidsgevoelige bestemmingen niet hoger zijn dan 48 decibel. Het geluidsniveau op de gevels van de woningen gelegen aan de Stationsweg bedraagt maximaal 60 decibel. Op grond van de Wet Geluidhinder mag het spoorweglawaai bij de gevels van nieuw te bouwen (te bestemmen) woningen en andere geluidsgevoelige bestemmingen in principe niet hoger zijn dan 55 decibel. Het geluidsniveau op de gevels van de woningen in de zone nabij het spoor bedraagt maximaal 65 decibel. Burgemeester en wethouders hebben in verband daarmee voor de bedoelde woningen een hogere geluidsbelasting vastgesteld.

Inzage termijn

Van 23 november 2016 tot en met 3 januari 2017 liggen het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit met bijbehorende stukken en het besluit Hogere waarden met bijbehorende stukken ter inzage. U kunt de stukken op de volgende manieren inzien:

  • 1.

    bij de informatiebalie in het gemeentehuis, Raadhuisplein 1 in Oldebroek;

  • 2.

    op de gemeentelijke website, www.oldebroek.nl;

  • 3.

    op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar kunt u zoeken op identificatienummer of PlanID: NL.IMRO.0269.WZ114-VG01

Beroep bestemmingsplan

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig de Wet ruimtelijke ordening juncto de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen.

Beroep indienen kan bij: de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep hogere grenswaarden

Gedurende de termijn van de ter inzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig de Wet geluidhinder juncto de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij het college van burgemeester en wethouders naar voren heeft gebracht, beroep instellen. Beroep indienen kan bij: de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Crisis- en herstelwet

Voor dit bestemmingsplan geldt dat de Crisis- en Herstelwet van toepassing is. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden worden aangevoerd.

Inwerkingtreding van het bestemmingsplan

De besluiten tot vaststelling van het bestemmingsplan en de Hogere waarden treden in werking met

ingang van 4 januari 2017 tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State wordt ingediend. Het

bestemmingsplan treedt dan pas in werking, nadat op het verzoek is beslist.

Het college van de gemeente Oldebroek, 22 november 2016

Naar boven