Geluidreductieplan Bedrijventerrein Venekoten vastgesteld

Logo Ooststellingwerf

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het geluidreductieplan Bedrijventerrein Venekoten op 8 november 2016 is vastgesteld.

Al sinds jaren is het bedrijventerrein Venekoten te Oosterwolde een gezoneerd terrein ingevolge de Wet geluidhinder. Om het bedrijventerrein is een geluidzone opgenomen. Er gelden geluidsnormen voor de buitenste zonegrens en de woningen in de geluidzone. De bedrijven op het bedrijventerrein mogen samen niet meer geluid produceren dan deze geluidsnormen. Of er kan worden voldaan aan de geluidgrenswaarden wordt gemonitord met behulp van een zonebewakingsmodel. Voor het bedrijventerrein Venekoten zijn overschrijdingen geconstateerd. Hierdoor kunnen de vergunningplichtige bedrijven op het terrein zich niet vestigen of uitbreiden en zit het bedrijventerrein dus ‘op slot’.

Om het bedrijventerrein ‘van het slot’ te krijgen wordt gebruik gemaakt van één van de mogelijkheden die de Crisis- en herstelwet van 31 maart 2010 biedt. Dit betreft een wijziging van de Wet geluidhinder waarmee het college een geluidreductieplan moet vaststellen voor akoestisch volle bedrijventerreinen. In het Geluidreductieplan Bedrijventerrein Venekoten wordt aangegeven hoe de overschrijding van de grenswaarden binnen een periode van vijf jaren teniet wordt gedaan.

Ter inzage

Het vastgestelde geluidreductieplan is in te zien via de website www.ooststellingwerf.nl. Daarnaast kunt u het geluidreductieplan inzien tijdens de openingstijden van het gemeentehuis, ’t Oost 11 te Oosterwolde.

Geen bezwaar of beroep

Tegen het vastgestelde geluidreductieplan is geen bezwaar en beroep mogelijk.

Naar boven