Bestemmingsplan Planvoorraad Wienkeskoel II, fase 2

Logo Roerdalen

Burgemeester en wethouders van de gemeente Roerdalen maken bekend dat de gemeenteraad in de vergadering van 29 september 2016 het bestemmingsplan ‘Planvoorraad Wienkeskoel II, fase 2’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plan

Het bestemmingsplan voorziet in een nieuw planologisch kader voor de locatie Wienkeskoel II, fase 2 in Melick. In dit nieuwe kader wordt het aantal woningbouwtitels aangepast naar aanleiding van de herverkaveling van het gebied.

Raadsbesluit

De gemeenteraad heeft het bestemmingsplan gewijzigd vastgesteld. De volgende wijzigingen zijn aangebracht:

- De aan te leggen infrastructuur bleek niet geheel in overeenstemming te zijn met de diverse bestemmingen. Dit is gecorrigeerd.

- In het bestemmingsplan '1e herziening Kernen Roerdalen' is in de regels een wijziging doorgevoerd wat betreft het bouwen van een woning met een platdak. Deze wijziging is overgenomen in dit bestemmingsplan.

- De maximale goothoogte in het plangebied is gewijzigd van 6 meter in 6,5 meter.

- Bij de vaststelling van het bestemmingsplan '1e herziening Kernen Roerdalen' is een amendement aangenomen ten aanzien van de archeologiebestemmingen. Deze wijziging is overgenomen in dit bestemmingsplan.

- De afstand tussen de bouwgrens en de voorgevelrooilijn is gewijzigd.

- De nummering in de regels is gecorrigeerd

Inzage en raadplegen

Het bestemmingsplan ligt vanaf 23 november 2016 gedurende een periode van zes weken ter inzage bij het Servicepunt Roerdalen in het gemeentehuis in St. Odiliënberg. Dit plan kunt u ook elektronisch inzien op: www.ruimtelijkeplannen.nl via NL.IMRO.1669.BPPlanvoorraad1MLK-VG01. Gedurende de termijn van inzage staat voor belanghebbenden, die tijdig hun zienswijzen hebben kenbaar gemaakt of kunnen aantonen dat zij daar redelijkerwijs niet toe in staat zijn geweest, beroep open bij de Raad van State, afdeling bestuursrechtspraak, postbus 20019, 2500 EA, Den Haag. Gelijke bevoegdheid komt toe aan belanghebbenden die het niet eens zijn met de in het plan aangebrachte wijzigingen, zoals hierboven zijn beschreven.

Als een beroepschrift is ingediend bestaat tevens de mogelijkheid om bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na het aflopen van de inzagetermijn.

Informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Laurie van Melick van team Ruimtelijke en Economische ontwikkeling via telefoonnummer: 0475-538888.

 

Sint Odiliënberg, 23 november 2016

Burgemeester en wethouders van Roerdalen,

de secretaris

J.J.W.M. L'Ortije

de burgemeester

mr. M.D. de Boer - Beerta

Naar boven