Ontwerpbestemmingsplan 1e herziening Kop van Schouwen

Logo Schouwen-Duiveland

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘1 herziening Kop van Schouwen’ met identificatienummer NL.IMRO.1676.00125BphKS-ON01 van 21 november 2016 tot en met 2 januari 2017 voor iedereen ter inzage ligt. U kunt het digitale ontwerpbestemmingsplan raadplegen via www.schouwen-duiveland.nl. Ook ligt het in deze periode in de leesruimte van het gemeentehuis, Laan van Sint Hilaire 2 te Zierikzee. Op werkdagen is de leesruimte geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden kunt u het ontwerpbestemmingsplan daar ook inzien op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur.

Op 27 juni 2013 is het bestemmingsplan “Kop van Schouwen” vastgesteld. Het bestemmingsplan is op 24 december 2014, na uitspraak van de Raad van State, onherroepelijk geworden. De Raad van State heeft het besluit van 27 juni 2013 vernietigd voor zover het de volgende plandelen betreft:

  • a.

    Het plandeel met de bestemming 'Agrarisch met waarden” dat ziet op het perceel aan de Vertonsweg 10 te Burgh-Haamstede;

  • b.

    Alle plandelen met de bestemming “Recreatie – Kampeerterrein” uitsluitend voor zover daaraan de aanduiding 'specifieke vorm van recreatie – kwaliteitseis-2 (sr-ke2) is toegekend;

  • c.

    Het plandeel met de bestemming “Groen” dat betrekking heeft op de gronden langs het bedrijfsterrein van de meelfabriek aan de Hoogenboomlaan 34 in Renesse;

  • d.

    Het plandeel met de bestemming “Bedrijf” dat betrekking heeft op het bedrijfsterrein van de meelfabriek aan de Hoogenboomlaan 34 in Renesse;

  • e.

    De plandelen met de bestemming “Natuur” met de aanduiding "persoonsgebonden overgangsrecht 1-60” voor zover het de percelen betreft van de eigenaren die beroep hebben ingesteld bij de Raad van State.

Daarnaast zijn tijdens de voorbereiding van de beroepsprocedure nog een aantal andere fouten ontdekt die ook hersteld worden. Tot slot zijn er in de afgelopen periode een aantal ontwikkelingen geweest die meegenomen kunnen worden in deze 1e herziening.

De actualisatie houdt in dat in het nieuwe plan:

  • de geldende regeling is aangepast aan de huidige maatschappelijke normen over wat er in een bestemmingsplan vastgelegd dient te worden;

  • gewijzigd vastgesteld provinciaal en gemeentelijk beleid is verwerkt;

  • de in de afgelopen 10 jaar verleende vrijstellingen, ontheffingen en afwijkingen zijn verwerkt;

  • nieuwe ontwikkelingen binnen het plangebied, mits volledig ruimtelijk afgewogen en bestuurlijk positief op besloten, meegenomen kunnen worden. Van dergelijke ontwikkelingen is vooralsnog geen sprake.

Van 21 november 2016 tot en met 2 januari 2017 kan iedereen een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan. Dit kan schriftelijk per post of mondeling. Per email is niet mogelijk. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland, Postbus 5555, 4300 JA te Zierikzee. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met Dion van Eenennaam op (0111) 452 220.

De gemeenteraad zal met inachtneming van de ingediende zienswijzen uiterlijk op 30 maart 2017 een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan. Na vaststelling volgt opnieuw een ter inzage legging.

Zierikzee, 18 november 2016

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland

Naar boven