Coördinatieregeling vaststelling bestemmingsplan Centrum Chaam 2016,omgevingsvergunning Centrum Chaam fase 2 en besluit Hogere grenswaarde verkeersgeluid

Logo Alphen-Chaam

Burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam maken ter voldoening aan artikel 3.8 en artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat vanaf dinsdag 22 november 2016 tot en met maandag 2 januari 2017 ter visie liggen :

  • 1.

    Het gewijzigd vastgestelde best emmingsplan Centrum Chaam 2016 (ID = NL.IMRO.1723 .BPCentrumChaam2016 ) ;

  • 2.

    De op 15 november 2016 verleende omgevingsvergunning voor Dorpsstraat 41 en omgeving te Chaam, de ontwikkellocatie Centrum Chaam fase 2 ;

  • 3.

    Het op 11 oktober 2016 vastgestelde besluit Hogere grenswaarde verkeersgeluid voor de ontwikkellocatie Centrum Chaam fase 2 .

Het bestemmingsplan omvat de percelen die betrekking hebben op de ontwikkellocatie Centrum Chaam fase 2 en die percelen die in het ontwerpbestemmingsplan Kom Chaam de bestemming Centrum hadden en enkele daartussen of tegenaan liggende percelen met een woonbestemming . Deze percelen liggen om of nabij het Brouwerijplein en zi jn overgeheveld naar het bestemmingsplan Centrum Chaam 2016.

De omgevingsvergunning ziet op de realisatie van een appartementengebouw met 4 3 woningen, een parkeerkelder en winkelruimte n op de ontwikkellocatie Centrum Chaam fase 2.

Het besluit Hogere grenswaarde verkeersgeluid ziet op het vaststellen van een hogere grenswaarde verkeersgeluid tot maximaal 6 2 dB als gevolg van verkeersgeluid van de Dorpsstraat.

De gemeenteraad van Alphen-Chaam heeft op 4 februari 2016 besloten tot een gecoördineerde afhandeling op ba sis van artikel 3.30 van de Wet r uimtelijke ordening.

Het vastgestelde bestemmingsplan, de verleende omgevingsvergunning en het vastgestelde besluit Hogere grenswaarde verkeersgeluid liggen gedurende bovengenoemde periode voor eenieder tijdens openingstijden ter inzage op het gemeentekantoor te Alphen. Het vastgestelde bestemmingsplan is ook raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl en de gemeentelijke website. Indien u gebruik wilt maken van de inzagemogelijkheid op het gemeentekantoor dient u een afspraak te maken via het Klantcontactcentrum. U kunt online een afspraak maken via www.alphen-chaam.nl, door te bellen naar ons algemene nummer 14 013 of per mail naar info@alphen-chaam.nl.

Op grond van artikel 8.3 van de Wet ruimtelijke ordening worden het vastgestelde bestemmingsplan, de verleende omgevingsvergunning en het vastgestelde besluit Hogere grenswaarde verkeersgeluid voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt. Tijdens de ter inzage termijn kan door belanghebbende beroep worden ingesteld. Een beroepschriftmoet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. U moet uw beroepsschrift motiveren, dateren en ondertekenen. Beroep kan alleen worden ingesteld door een belanghebbende:

  • -

    die over het ontwerp bestemmingsplan tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, dan wel kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze kenbaar te maken, dan wel zich niet kan verenigen met wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht;

  • -

    die over de ontwerp-omgevingsvergunning of het ontwerp besluit Hogere grenswaarde verkeersgeluid tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht, dan wel kan aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest om een zienswijze kenbaar te maken, dan wel zich niet kan verenigen met wijzigingen die ten opzichte van de ontwerp omgevingsvergunning of het ontwerp besluit Hogere grenswaarde verkeersgeluid zijn aangebracht.

Het vastgestelde bestemmingsplan, de verleende omgevingsvergunning en het vastgestelde besluit Hogere grenswaarde verkeersgeluid treden daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Gelijktijdig met of na het indienen van een beroepsschrift kan aan de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen. Wanneer een beroep is gericht tegen het bestemmingsplan en tijdens de beroepstermijn tevens wordt verzocht om een voorlopige voorziening te treffen, wordt de inwerkingtreding van het bestemmingsplan alsmede van de overige besluiten opgeschort totdat op dat verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

Crisis- en herstelwet

De ontwikkellocatie Centrum Chaam fase 2, gelegen binnen het bestemmingsplan Centrum Chaam 2016, betreft een project als bedoeld in categorie 3.1 van Bijlage I van de Crisis- en herstelwet. Dat betekent onder meer dat bijzondere procedurele bepalingen van toepassing zijn op de beroepsprocedure bij de Raad van State.

Alphen-Chaam

15 november 2016

Naar boven