Ontwerp bestemmingsplan en milieueffectrapportWindpark Den Tol Netterden 2016

Logo Oude IJsselstreek

Burgemeester en wethouders van de gemeente Oude IJsselstreek maken bekend, dat het ontwerp bestemmingsplan “Windpark Den Tol Netterden 2016” met identificatienummer (planID) NL.IMRO.1509.BP000144-ON01 en het milieueffectrapport “Windpark Den Tol” voor iedereen ter inzage liggen.

Plangebied van het ontwerp bestemmings plan

Windpark Den Tol is geprojecteerd ten oosten van de kern Netterden. Het plangebied wordt globaal begrensd door de kern Netterden aan de westzijde, de Omsteg aan de noordzijde, de buurtschap Wals aan de oostzijde en de Jonkerstraat aan de zuidzijde.

Inhoud van het ontwerpbestemmingsplan

Reeds in 2013 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan "Windpark Den Tol Netterden" vastgesteld, waarin de ontwikkeling van een windpark van 10 windturbines planologisch juridisch mogelijk werd gemaakt. Dit bestemmingsplan is echter bij uitspraak van 27 mei 2015 door de Raad van State vernietigd. Als gevolg hiervan is het bestemmingsplan “Windpark Den Tol Netterden 2016” opgesteld. De belangrijkste aanpassing ten opzichte van het plan uit 2013 is de wijziging van 10 naar 9 windmolens. Het nu ter inzage liggende ontwerpbestemmingsplan maakt de realisatie van een windpark van 9 windturbines met elk een vermogen van circa 3 megawatt mogelijk.

Milieueffectrapport

Voor zowel de bestemmingsplanherziening als de omgevingsvergunning is een milieueffectrapport (MER) nodig. Hiervoor is in 2011 de m.e.r.-procedure doorlopen. Mede naar aanleiding van de uitspraak van de Raad van State zijn er aanvullende onderzoeken gedaan, die aan het bestemmingsplan zijn toegevoegd.

 

Inzage

Het ontwerp bestemmingsplan ”Windpark Den Tol Netterden 2016” en het MER Windpark Den Tol liggen van 24 november 2016 tot en met 4 januari 2017 voor iedereen ter inzage. Wanneer u de stukken in het gemeentehuis wilt inzien, kunt u hiervoor een afspraak maken bij balie vergunningen. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 0315-292292 of een e-mail sturen naar balievergunningen@oude-ijsselstreek.nl. Het ontwerpbestemmingsplan en MER zijn in elektronische vorm te raadplegen en te verkrijgen via de website van de gemeente (www.oude-ijsselstreek.nl) wanneer u zoekt op de naam van het bestemmingsplan. In het gemeentehuis kunt u het ontwerp bestemmingsplan en MER zowel in elektronische vorm als op papier bekijken. De elektronische vorm is hierbij juridisch bindend.

 

Indienen zienswijzen

Gedurende voornoemde termijn van ter inzage legging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan en MER kenbaar maken bij de gemeenteraad van Oude IJsselstreek, Postbus 42, 7080 AA Gendringen. Voor het mondeling indienen van een zienswijze kunt u een afspraak maken via het Telefonisch Informatie Centrum (TIC), telefoonnummer 0315-292292.

A anvullende a nterieure overeenkomst Windpark Den Tol Netterden

Burgemeester en wethouders maken ter voldoening aan het bepaalde in art. 6.24 lid 3 Wro bekend dat zij op 15 november 2016 een aanvullende anterieure overeenkomst ex artikel 6.24 lid 1 Wro hebben gesloten met de initiatiefnemers van Windpark Den Tol Netterden.

De aanvullende anterieure overeenkomst betreft een aanvulling op de reeds in 2013 gesloten anterieure overeenkomst en heeft betrekking op een wijziging in de kadastrale percelen. De realisering van de windmolens is voorzien op agrarische gronden gelegen ten oosten van de kern Netterden kadastraal bekend gemeente Gendringen sectie H nummers 20, 221,497, 533, 534, 902, 905, 907 en 1033.

Ter inzage en informatie

Met ingang van 24 november 2016 ligt een zakelijke beschrijving van de aanvullende anterieure overeenkomst gedurende een periode van zes weken voor iedereen ter inzage op het gemeentehuis in Gendringen. Wanneer u de stukken in het gemeentehuis wilt inzien, kunt u hiervoor een afspraak maken bij balie vergunningen. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen naar 0315-292292 of een e-mail sturen naar balievergunningen@oude-ijsselstreek.nl. Tegen de gesloten aanvullende overeenkomst en de zakelijke beschrijving van de inhoud van deze overeenkomst kunnen geen zienswijzen of bezwaren worden ingediend.

Naar boven