Gemeente Raalte, bestemmingsplanHet Wooldhuis in Heino

Logo Raalte

Burgemeester en wethouders van de gemeente Raalte maken bekend dat de raad van de gemeente Raalte bij besluit van 10 november 2016 het bestemmingsplan Heino, Het Wooldhuis gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op de gronden behorende bij Het Wooldhuis. Kadastraal is het plangebied bekend als gemeente Heino, sectie C, nummers 3249, 4025, 4026 en 4396. De gronden van WoonZorg Nederland, Vetkamplaan 1 t/m 47 horen hier niet bij.

Het bestemmingsplan legt de planologisch-juridische basis voor de geplande herontwikkeling van Het Wooldhuis. Deze bestaat in grote lijnen uit het in fasen amoveren van het bestaande gebouw (deels uit 1968) en parallel daaraan het realiseren van nieuwbouw van verschillende nieuwe gebouwen. Op de hoek Paalweg/Plataan/Veltkamplaan wordt in het ontwerpbestemmingsplan ruimte geboden voor de realisering van een hofje met 14 zorgappartementen.

Met de herontwikkeling behoudt Het Wooldhuis haar capaciteit en biedt in de nieuwe situatie zorg voor een totaal van 93 zorggeïndiceerde bewoners, bestaande uit 61 zorgappartementen en 32 verpleeghuisplaatsen. De maatschappelijke bestemming blijft gehandhaafd. De zogenaamde bouwblokken zijn aangepast.

De gemeenteraad heeft besloten het plan ten opzichte van het ontwerp te wijzigen. Op de verbeelding is het bouwblok voor de geplande hofjeswoningen op de hoek van de Paalweg/Veldkamplaan 1,5 meter in noordelijke richting en 1 meter in westelijke richting verschoven. De maximale bouwhoogte van voor dit bouwblok is verlaagd van 9 naar 8 meter. Tevens is de wijze van meten in de regels aangevuld. Voor een nadere toelichting van deze aanpassingen wordt verwezen naar de Zienswijzennota bestemmingsplan Heino, Het Wooldhuis.

Het bestemmingsplan met vaststellingsbesluit en bijbehorende stukken liggen vanaf donderdag 24 november 2016 tot en met 5 januari 2017 ter inzage in de informatiehoek van het gemeentehuis, Zwolsestraat 16 in Raalte.

Het bestemmingsplan is te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl. De link

www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0177.BP20160002-GV01 is te vinden op www.raalte.nl.

Gedurende voornoemde termijn kan tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • belanghebbenden die tijdig een zienswijze ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen;

  • iedere belanghebbende die het niet eens is met de wijzigingen die de gemeenteraad ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan heeft aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt in werking. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven