Voorbereiding planologisch juridisch kader en notitie reikwijdte en detailniveau Bedrijventerrein ’t Broek, uitbreiding Zomerweg.

Logo Aalten

De gemeente Aalten is gestart met de voorbereiding van een planologisch-juridisch kader voor de ontwikkeling van bedrijventerrein ’t Broek, uitbreiding Zomerweg.

 

Met een planologisch-juridisch kader wordt het geldende bestemmingsplan voor het gebied herzien. Beoogd is een bedrijventerrein ontwikkeling van circa 5 hectare waar de firma Aalbers haar bedrijf zal exploiteren. Het overige deel van het plangebied zal een agrarische bestemming krijgen.

 

Omdat de ontwikkeling van Westrand Aalten de vestiging van een Mer-beoordelingsplichtige activiteit mogelijk maakt wordt een onderzoeksrapport naar de Milieueffecten opgesteld (gecombineerde MER-beoordeling/ Planmer). De commissie voor de milieueffectrapportage (commissie mer) wordt in de ontwerpfase van het plan om advies gevraagd.

 

De ontwikkeling van het bedrijventerrein is voorzien aan de westzijde van bedrijventerrein ’t Broek te Aalten, gelegen in de hoek Zomerweg/Sondernweg te Aalten.

 

Het doel van de planm.e.r.-procedures is het integreren van milieuoverwegingen in de voorbereiding en de vaststelling van het bestemmingsplan. De resultaten van de beoordeling moeten worden vastgelegd in een zogenoemd planMER, dat samen met het bestemmingsplan uiteindelijk wordt vastgesteld.

 

Het college van burgemeester en wethouders van Aalten is initiatiefnemer in deze procedure. Bevoegd gezag is de gemeenteraad van Aalten. De initiatiefnemer is belast met het opstellen van de uitgangspuntennotitie en het planMER. Het bevoegde gezag beoordeelt de geleverde producten en stelt deze vast.

 

In de notitie is kort beschreven waarom het opstellen van een Plan M.E.R. noodzakelijk is en voor welke activiteiten het M.E.R. wordt opgesteld. Daarnaast is in de notitie opgenomen op welke wijze de milieueffecten in beginsel beschreven worden.

Terinzagelegging en reageren.

De Notitie reikwijdte en detailniveau ligt met ingang van woensdag 23 november 2016 gedurende zes weken ter inzage en is te bekijken via onze website www.aalten.nl onder Inwoners/Nieuws/Bekendmakingen. Ook kan de notitie tijdens openingstijden worden ingezien in het gemeentekantoor (Hofstraat 8 te Aalten).

 

Iedereen kan gedurende de termijn van de terinzagelegging schriftelijk of mondeling een reactie geven over de Notitie reikwijdte en detailniveau.

Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar de college van burgemeester en wethouders, postbus 119, 7120 AC Aalten, onder vermelding van ‘reactie NRD’.

Inloopavond.

Op maandag 12 december 2016, van 18.00 tot 20.00 uur, wordt een inloopavond georganiseerd op het kantoor van de firma Aalbers, Broekstraat 31, 7122 MN Aalten. U kunt daar kennisnemen van de Notitie Reikwijdte en Detailniveau en vragen stellen over dit project.

Meer informatie.

Voor meer informatie of voor het maken van een afspraak om mondeling een reactie in te dienen kunt u contact opnemen met het Klantcontactcentrum via telefoonnummer (0543) 49 33 33.

Rekening houdend met de Notitie en mogelijke reacties en adviezen zal het MER daarna worden opgesteld.

Naar boven