KENNISGEVING BESTEMMINGSPLAN “BINNENTERREIN OSSEWEISTRAAT / SCHONEBERGERWEG”

Logo Rotterdam

Burgemeester en wethouders van Rotterdam maken bekend dat met ingang van vrijdag 25 november 2016 gedurende een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 5 januari 2017 ) het ontwerpbestemmingsplan "Binnenterrein Osseweistraat / Schonebergerweg”

(NL.IMRO.0599.BP2117Osseweistr-) met de bijbehorende stukken voor een ieder ter inzage ligt bij de stadswinkel Centrum (Stadhuis), ingang zijde Doelwater tegenover het hoofdbureau van politie), kamer 22a.

 

Het ontwerpbestemmingsplan met de bijbehorende stukken is tevens beschikbaar via de gemeentelijke website www.rotterdam.nl/bestemmingsplannenen via www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Het plangebied bevindt zich aan de zuidzijde van de wijk ‘Het Nieuwe Westen’, dat behoorde tot de voormalige deelgemeente Delfshaven. Het is gelegen op een binnenterrein dat omsloten wordt door de gesloten bouwblokken aan de Duyststraat, Passerelstraat, Schonebergerweg en Osseweistraat. Dit bestemmingsplan richt zich op het gehele binnenterrein, met uitzondering van het meest westelijk deel.

 

Net als voor het voormalig schoolgebouw aan de zijde van de Duyststraat, zijn wij voornemens om de overige twee gebouwen in het kader van het project ‘Zelfbouw Rotterdam’ ter beschikking te stellen. Door dit project kunnen geïnteresseerden een pand geheel naar eigen wensen verbouwen, waarbij per pand maximaal 6 tot 8 woningen gerealiseerd kunnen worden.  

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk gemotiveerde zienswijzen kenbaar maken aan de gemeenteraad, door tussenkomst van de directeur van Stadsontwikkeling, R&W/Bestemmingsplannen, Postbus 6575, 3002 AN Rotterdam. Tevens kunnen gedurende deze termijn door een ieder mondeling gemotiveerde zienswijzen kenbaar worden gemaakt. Voor het maken van een afspraak kunt u op maandagmiddag of op woensdagmiddag tussen 14.00 en 16.00 uur 0610366766 bellen.

 

Informatieavond

Op 1 december 2016, wordt van 17.00 tot 19.00 uur een informatieavond gehouden over het ontwerpbestemmingsplan in het Albeda Scholingswinkel aan de Nieuwe Binnenweg 354a. De informatieavond kent geen vast programma. U kunt op elk tijdstip tussen 17:00 en 19:00 uur binnenkomen en het ontwerpbestemmingsplan inzien. Er zijn verschillende ambtenaren aanwezig aan wie u vragen kunst stellen over de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage ligt.

 

Rotterdam, 23 november 2016  

Burgemeester en wethouders voornoemd,

namens dezen,

dhr. Ch. Jäger

Algemeen directeur cluster Stadsontwikkeling

 

Naar boven