Bekendmaking voorbereiding provinciaal Inpassingsplan provincie Groningen

Logo Groningen

Provinciale Staten van Groningen hebben op 9 november 2016 een voorbereidingsbesluit genomen. Bij dit besluit hebben zij verklaard dat het hun voornemen is om in de loop van 2017 een inpassingsplan vast te stellen dat betrekking heeft op agrarische bouwpercelen:

  • die op een afstand van 50 meter of minder van elkaar zijn gelegen, en

  • waarvan de gezamenlijke oppervlakte groter is dan 2 hectare.

Het doel van het inpassingsplan is om te voorkomen dat in de situatie dat dergelijke bouwpercelen bij één en hetzelfde agrarisch bedrijf in gebruik zijn, dit bedrijf kan uitbreiden zonder dat daarbij aan het Groninger Verdienmodel wordt voldaan.

Het voorbereidingsbesluit heeft tot gevolg dat aanvragen om een omgevingsvergunning voor het oprichten of vergroten van een veestal in de hiervoor genoemde gevallen niet kunnen worden verleend totdat het inpassingsplan van kracht wordt. Op deze wijze wordt voorkomen dat zich ontwikkelingen kunnen voordoen die met het inpassingsplan in strijd zijn.

Terinzagelegging

Het voorbereidingsbesluit en bijbehorende documenten liggen vanaf 22 november 2016 tot en met 2 januari 2017 tijdens kantooruren ter inzage in de mediatheek van het provinciehuis, Sint Jansstraat 4 te Groningen. Het voorbereidingsbesluit met bijbehorende documenten is digitaal te raadplegen op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl Het planidentificatienummer is NL.IMRO.9920.VBagrarischebouwpc-VA01 .

De documenten zijn ook te raadplegen op en te downloaden via de website: www.provinciegroningen.nl/actueel/bekendmakingen.

Er liggen voor het overige geen stukken betreffende het voornemen tot het voorbereiden van een provinciaal inpassingsplan ter inzage.

Geen bezwaar en beroep voorbereidingsbesluit

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking op de dag na bekendmaking van dit besluit. U kunt tegen een voorbereidingsbesluit geen bezwaar maken of beroep instellen.

Geen zienswijzen voornemen provinciaal inpassingsplan

U kunt tegen het voornemen tot het voorbereiden van een provinciaal inpassingsplan geen zienswijzen indienen. Er zal geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid worden gesteld advies uit te brengen over het voornemen.

Ter informatie: tegen het ontwerp-inpassingsplan kunnen te zijner tijd wel zienswijzen worden ingediend. De tervisielegging hiervan zal op de gebruikelijke wijze bekend worden gemaakt.

Naar boven