Gewijzigde vaststelling (ex artikel 6:19 Awb) bestemmingsplan 'Rosendaalseweg 503'

Logo Arnhem

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht (hierna: Awb) bekend dat de gemeenteraad op 14 november 2016 middels een reparatiebesluit opnieuw, gewijzigd, heeft vastgesteld

het bestemmingsplan ‘Rosendaalseweg 503’

landelijk bekend onder het plan-identificatienummer NL.IMRO.0202.870-0302

Inhoud 

De gemeenteraad heeft op 18 juli 2016 het bestemmingsplan ‘Rosendaalseweg 503’ vastgesteld. Tegen dit besluit is één beroep ingesteld.

Artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht biedt de mogelijkheid om hangende het beroep gebreken uit het oorspronkelijke vaststellingsbesluit te herstellen in de vorm van het nemen van een zogenaamd ‘reparatiebesluit’.

De gebreken die in dit reparatiebesluit hersteld worden hebben betrekking op de maximumhoogtematen zoals opgenomen in de planregeling en op de verbeelding. In dit besluit worden de eerder vastgestelde maximumhoogtematen aangepast aan de definitie van het peil.

Plangebied

De te ontwikkelen locatie bevindt zich aan de Rosendaalseweg 503. Ter plaatse is eerder een brandstof-verkooppunt (Shell-tankstation) gevestigd, welke inmiddels is verwijderd.

Aanleiding en doel

Het geldende bestemmingsplan 'Monnikenhuizen-Klarenbeek' bestemt een deel van het terrein als 'Detailhandel-motorbrandstoffen' en deels als 'Verkeer-verblijfsgebied' (ten behoeve van parkeren).Binnen deze bestemmingen is woningbouw niet mogelijk en hiervoor moet dus een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in de bouw van maximaal tien woningen. Om de stedenbouwkundige uitstraling van de beoogde woningen te kunnen waarborgen is een bijbehorende Nota van Randvoor-waarden vertaald in de planregeling.

Inzage

Het bestemmingsplan ‘Rosendaalseweg 503’ en het besluit tot gewijzigde vaststelling (reparatiebesluit) liggen met ingang van vrijdag 18 november 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het stadhuis, loket BWL, Koningstraat 38. Het vastgestelde bestemmingsplan is met ingang van 18 november 2016 ook op internet in te zien (technische storing voorbehouden).

De interactieve digitale verbeelding van het plan is te raadplegen op het webadres:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0202.870-0302 

De digitale bestanden die gezamenlijk het juridisch geldend bestemmingsplan vormen zijn te vinden op het webadres:

http://www.arnhem.nl/ruimtelijkeplannen/plannen/NL.IMRO.0202.870-/NL.IMRO.0202.870-0302/  

Procedure

Belanghebbenden kunnen tegen het nieuwe vaststellingsbesluit van 14 november 2016 binnen de termijn van terinzagelegging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het beroep kan alleen worden gericht tegen de daadwerkelijke inhoud van het reparatiebesluit. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde afdeling.

U kunt ook digitaal beroep instellen via https://digitaalloket.raadvanstate.nl . Hiervoor dient u wel te beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Op de genoemde site staan de exacte voorwaarden vermeld.

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8, lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het reparatiebesluit van het genoemde bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na afloop van de beroepstermijn.

Het instellen van beroep schort de werking van het desbetreffende besluit niet op. Als het besluit voor u onherstelbare gevolgen heeft, kunt u, totdat op het beroep is beslist, een verzoek tot voorlopige voorziening doen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Wordt dat verzoek gedaan binnen de beroepstermijn dan treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en/of het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden (griffierecht).

Een eerder ingesteld beroep bij de Raad van State, dat is gericht tegen de vaststelling van het genoemde bestemmingsplan ‘Rosendaalseweg 503’ op 18 juli 2016, heeft op grond van artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht mede betrekking op het onderhavige gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan.

Naar boven