Gemeente Heusden –instellen eenrichtingsverkeer en stopverbod-Leliestraat Drunen

Logo Heusden

Ons kenmerk: verkeersbesluit 2016-18

Zaaknummer: 490370

Burgemeester en wethouders van Heusden,

Gelet op:

Artikel 18, lid 1 onder d van de Wegenverkeerswet 1994 (hierna: WVW 1994) ingevolge besluiten worden genomen door burgemeester en wethouders voor zover zij betreffen het verkeer op wegen, welke niet in beheer zijn bij het Rijk, de provincie of een waterschap;

Artikel 15, lid 1 van de WVW, ingevolge de plaatsing of verwijdering van de bij algemene maatregel van bestuur aangewezen verkeerstekens en onderborden, voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat geschiedt krachtens een verkeersbesluit;

Artikel 12 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer;

De mandaatregeling van Heusden 2007 en het besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Heusden van 28 april 2008 waarbij het nemen van permanente verkeersbesluiten is gemandateerd aan de behandelend ambtenaar.

Overwegende dat:

aan de Leliestraat in Drunen een ingang is gelegen van basisschool JongLeren;

de aanwezigheid van de school leidt tot verkeersaantrekkende bewegingen, met name het verkeer voor het halen en brengen van de schoolkinderen;

in de huidige situatie sprake is van een onoverzichtelijke situatie door verkeer in tweerichtingen en geparkeerde en stoppende voertuigen;

basisschool JongLeren heeft verzocht om maatregelen te treffen om de verkeersveiligheid te verbeteren;

de verkeersveiligheid op de Leliestraat verbeterd kan worden door een gedeelte van de Leliestraat in te richten als eenrichtingsverkeer van oost naar west en door aan de zijde van de school een stopverbod in te stellen;

(brom)fietsverkeer wordt uitgezonderd van dit eenrichtingsverkeer;

er door het instellen van eenrichtingsverkeer geen grote omrijdbewegingen noodzakelijk zijn;

er op enige afstand van de school gelegenheid tot parkeren aanwezig is.

Belangenafweging:

Het belang van de weggebruikers is afgewogen tegen het algemene belang van het waarborgen van de verkeersveiligheid, de bereikbaarheid en de doorgang van het verkeer. Genoemde maatregel strekt tot het verzekeren van de veiligheid op de weg en het waarborgen en de bruikbaarheid daarvan.

Gehoord :

Er is advies gevraagd aan de politie Brabant-Noord, district Meierij. De wettelijke verplichting tot het raadplegen van de politie komt voort uit artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer. De politie geeft aan geen bezwaar te hebben tegen onderhavig besluit.

Omwonenden hebben aangegeven geen bezwaar te hebben tegen het instellen van eenrichtingsverkeer in een gedeelte van de Leliestraat in Drunen.

nemen gelet op het voorgaande, het volgende

BESLUIT

- eenrichtingsverkeer in te stellen in het gedeelte van de Leliestraat in Drunen, gelegen tussen de Asterstraat en de Irissenstraat, met uitzondering van fietsers en bromfietsers. Dit ter plaatse aan te duiden door het aanbrengen van verkeersborden C2 en C3 met onderborden “uitgezonderd (brom)fietsers)” conform bijgevoegde tekening met als kenmerk VB2016-18.

-een stopverbod in te stellen ten zuiden van het gedeelte van de Leliestraat, gelegen tussen de Asterstraat en de Irissenstraat, door het aanbrengen van gele ononderbroken markering conform bijgevoegde tekening met als kenmerk VB2016-18.

Vlijmen, 7 november 2016

namens het college van Heusden,

Team Ontwerpbureau Openbare Ruimte,

J. van der Borgh

MEDEDELINGEN

Bezwaar- of beroepsclausule

Bent u het niet eens met dit besluit? Dan kunt u hiertegen schriftelijk en binnen zes weken na de publicatiedatum van dit besluit bij de gemeente Heusden een bezwaarschrift indienen (Postbus 41, 5250 AA Vlijmen). Wilt u het bezwaarschrift ondertekenen en ervoor zorgen dat het in ieder geval de volgende gegevens bevat:

 

  • 1.

    Uw naam en adres;

  • 2.

    De datum;

  • 3.

    Een omschrijving (of een kopie) van het besluit waartegen u bezwaar maakt;

  • 4.

    Argumenten voor het bezwaar.

U kunt uw bezwaarschrift ook digitaal indienen. Kijk hiervoor op www.heusden.nl/Digitale_balie/E_formulieren. Hiervoor heeft u wel een elektronische handtekening (DigiD) nodig.

 

Naast het bezwaarschrift kunt u bij de Rechtbank een voorlopige voorziening en/of schorsing van het besluit vragen. Zo kunt u in een dringend geval, in afwachting van de beslissing op het bezwaarschrift, voorlopig mogelijk nadelige gevolgen van het besluit voorkomen.

Een verzoek kunt u doen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht; ook hiervoor heeft u een elektronische handtekening (DigiD) nodig. Schriftelijjk kan ook en wel bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Oost-Brabant, Sector Bestuursrecht, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch.

Naar boven