Voorontwerp van het bestemmingsplan Molenbeek-West.

Logo Sittard-Geleen

Voor het gebied Molenbeek-West dient het bestemmingsplan in verband met het verstrijken van de (wettelijke) planperiode geactualiseerd te worden. De planherziening is gericht op het komen tot een geactualiseerd bestemmingsplan 'Molenbeek-West'. Dit bestemmingsplan voorziet niet in nieuwe ontwikkelingen maar legt de bestaande planologische situatie vast.

Het opstellen van een bestemmingsplan gebeurt met grote zorgvuldigheid. Toch kan het voorkomen dat er fouten in het bestemmingsplan zitten. Ook kan het zijn dat we zaken over het hoofd hebben gezien. Daarom is het goed dat u kennis neemt van het bestemmingsplan zodat de gemeente voor de vaststelling van het bestemmingsplan omissies kan corrigeren. Hoe u kennis kunt nemen van het bestemmingsplan leest u verderop in deze bekendmaking.

Ligging van het plangebied

Het plangebied 'Molenbeek-West' wordt globaal begrensd door de Hemelsley, Tudderenderweg, Sportcentrumlaan, Martijn van Torhoutstraat, Vostaertstraat, Janekersvaart inclusief de woningen aan de westzijde met uitzondering van huisnummers 22 tot en met 32, Felix Timmermansstraat en de August Vermeylenstraat/Rapunzel.

Terinzage

U kunt het voorontwerp van het bestemmingsplan, bestaande uit een verbeelding (voorheen: plankaart), regels (voorheen: voorschriften) en een toelichting van 22 november 2016 tot en met 23 december 2016 inzien bij de Stadswinkel Geleen (van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur en op donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur), Markt 1 te Geleen.

Het voorontwerpbestemmingsplan is tevens in te zien via: www.ruimtelijkeplannen.nl.

Tevens is er een inloopmiddag- en avond op 14 december a.s. van 16 uur tot 19.30 uur in het stadhuis van Sittard, Hub Dassenplein 1. U kunt het plan dan inzien en er bestaat de mogelijkheid om uw vragen over het bestemmingsplan te stellen die dan beantwoord zullen worden.

Mogelijkheid inspraak

Gedurende de termijn dat het voorontwerp ter inzage ligt wordt u in de gelegenheid gesteld uw inspraakreactie omtrent het voorontwerp – bij voorkeur schriftelijk – aan het College van Burgemeester en Wethouders van Sittard-Geleen (Postbus 18, 6130 AA Sittard) kenbaar te maken.

Vervolgprocedure

Nadat het College van Burgemeester en Wethouders uw inspraakreactie heeft ontvangen en gelezen, zullen zij zich beraden of uw reactie aanleiding is om het voorontwerp van het bestemmingsplan aan te passen. Het College informeert u schriftelijk over het resultaat.

Vervolgens wordt er een al dan niet aangepast ontwerp van een bestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage gelegd. Gedurende die periode kunt u zienswijzen inbrengen bij de Gemeenteraad.

Nadat de ingebrachte zienswijzen zijn beoordeeld zullen deze zienswijzen, de reactie van het College van Burgemeester en Wethouders aan de gemeenteraad ter kennis worden gebracht en het bestemmingsplan aan de gemeenteraad ter vaststelling worden voorgelegd.

Naar boven