Vaststelling Bestemmingsplan Reconstructie N274

Logo Onderbanken

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Onderbanken maken op grond van het bepaalde in artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 6 oktober 2016 het bestemmingsplan "Reconstructie N274" gewijzigd heeft vastgesteld.

Plangebied

Het bestemmingsplan "Reconstructie N274" heeft betrekking op het tracégedeelte van de N274 tussen de nieuwe Buitenring ter hoogte van Schinveld en de grens met Duitsland. Het bestemmingsplan is nodig om een aantal maatregelen aan dit weggedeelte te kunnen doorvoeren. De te treffen maatregelen zijn bedoeld om het verkeer, als gevolg van de aanleg van de Buitenring Parkstad Limburg, op de N274 veilig en adequaat af te kunnen wikkelen. De reconstructie van de N274 leidt opzichzelfstaand niet tot meer verkeer.

Wijzigingen

Het plan is op enkele onderdelen gewijzigd vastgesteld. De wijzigingen zijn deels naar aanleiding van de ingediende zienswijzen aangebracht. De wijzigingen zijn aangegeven in het ter inzage liggende raadsbesluit met bijbehorende Nota van zienswijzen.

Het betreft de volgende aanpassingen ten opzichte van het ontwerpplan:

Toelichting

Bij de toelichting is het Vleermuisonderzoek toegevoegd;

Planregels

  • 1.

    artikel 5.1, onder c is gewijzigd in “een ecopassage met een gescheiden voetgangerstunnel ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van natuur – ecopassage’”;

  • 2.

    een nieuw lid f in artikel 5.1 ingevoegd met de tekst: “een voetgangersbrug ter plaatse van de aanduiding ‘specifieke vorm van verkeer – voetgangersbrug’” en vernummering van de navolgende leden;

  • 3.

    artikel 5.2, onder a is gewijzigd in “de bouwhoogte van een fiets- en voetgangersbrug niet meer bedraagt dan 7 m”;

 

Verbeelding

  • 1.

    aanpassing van de plangrens op drie ondergeschikte plekken;

  • 2.

    functieaanduiding “(sv-voe) specifieke vorm van verkeer – voetgangersbrug” is ingevoegd.

 

Inzage

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van donderdag 17 november tot en met woensdag 28 december 2016 tijdens de reguliere openingstijden ter inzage in het gemeentehuis aan de Kloosterlaan 7 te Schinveld. Voor het inzien buiten de openingstijden kan contact worden opgenomen met de behandelend ambtenaar, mevr. W. Smeets, telefoon 045-5278750.

 

Het vastgestelde bestemmingsplan is tevens digitaal te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatienummer NL.IMRO.0881.BPN274-VG01 of de gemeentelijke website www.onderbanken.nl >wonen, werken en leven>wonen en bouwen> bestemmingsplannen>Vaststelling bestemmingsplan Reconstructie N274.

 

Beroep

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende die binnen de in de wet gestelde termijn van zes weken een zienswijze naar voren heeft gebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan. Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze naar voren hebben gebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan, kunnen ook beroep instellen.

Het besluit tot vaststelling wijzigt het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp. Door belanghebbenden kan ook tegen deze wijzigingen, zoals opgenomen in de Nota van zienswijzen Reconstructie N274, beroep worden ingesteld.

 

Eventuele beroepen dienen te worden gericht aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt 6 weken (tot en met 28 december 2016). Deze beroepstermijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd. Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de redenen van het beroep (motivering).

 

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Voor de beroepsprocedure betekent dit dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Tevens wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend.

Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld, kunnen de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

 

Verzoekschriften dienen te worden gericht aan:

Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

 

Meer informatie over het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening treft u aan op www.raadvanstate.nl.

 

Inwerkingtreding

Ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

 

Schinveld, 16 november 2016

 

 

 

Schinveld 16 november 2016

Burgemeester en wethouders van Onderbanken,

Naar boven