Ontwerpbestemmingsplan "Markelo-West, herziening Grotestraat 2 Markelo”

Logo Hof van Twente

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hof van Twente maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat met ingang van 17 november 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt het ontwerpbestemmingsplan  “Markelo-West, herziening Grotestraat 2 Markelo”.

 

Aan de Grotestraat 2 te Markelo bevindt zich het terrein van de voormalige kaasfabriek Coberco. Het terrein is al enige tijd niet meer als zodanig in gebruik en sinds een aantal jaar in eigendom van de gemeente Hof van Twente en is gelegen in het centrum van Markelo.

De gemeente heeft aan de inwoners van Markelo gevraagd om te bedenken hoe het terrein ingericht moet worden. De inwoners zijn hier zelf mee aan de slag gegaan en hebben met elkaar een plan gemaakt, Plan mooi Markelo. De inwoners hebben met elkaar de bouwstenen voor het plan opgesteld. Aan de hand van die bouwstenen zijn de schetsontwerpen opgesteld. Hieruit blijkt dat een deel van de bestaande bebouwing wordt gesloopt. Het terrein wordt ingericht als een 'parkachtige omgeving' met groen en pleinvoorzieningen. Een deel van de bebouwing blijft staan en krijgt een nieuwe functie. In dit bestemmingsplan wordt duidelijk welke voorzieningen mogelijk zijn.

 

Het ontwerpbestemmingsplan is in te zien:

 

De bestanden van het digitale bestemmingsplan zijn te downloaden van: http://ftp.hofvantwente.nl/Reo/plannen/NL.IMRO.1735.MKxGrotestr2-/NL.IMRO.1735.MKxGrotestr2-OP10.

 

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk of mondeling (op afspraak) zijn zienswijze naar voren brengen bij de gemeenteraad van Hof van Twente, Postbus 54, 7470 AB Goor.

 

16 november 2016.

Burgemeester en wethouders van Hof van Twente,

drs. H.A.M. Nauta-van Moorsel MPM, burgemeester,

drs. B. Marinussen, secretaris a.i.

 

Naar boven