Vastgesteld bestemmingsplan ‘Oude Weidesteeg, Kleibergsestraat 18a en Elsdijk’, gemeente Aalburg.

Logo Aalburg

De gemeenteraad van Aalburg heeft op 4 oktober 2016 bestemmingsplan “Oude Weidesteeg, Kleibergsestraat 18a en Elsdijk” met plannummer NL.IMRO.0738.BP8010-GV01 gewijzigd vastgesteld.

Bestemmingsplan

Het bestemmingsplan dient ertoe de verplaatsing van een melkrundveehouderij met zorgtak van de Kleibergsestraat 18a te Eethen naar de locatie Oude Weidesteeg mogelijk te maken. Gelijktijdig komt een bouwkavel aan de Elsdijk te vervallen. De vrijkomende locatie aan de Kleibergsestraat 18a wordt bestemd tot “Bedrijf”.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingplan dat ter visie heeft gelegen, is het bestemmingsplan door de gemeenteraad gewijzigd vastgesteld. Dit naar aanleiding van een ingediende zienswijze en de ambtshalve wijzigingen. In het raadsbesluit staan de wijzigingen beschreven.

Sectorplan ‘Dubbelbestemmingen en Gebiedsaanduidingen’

Voorliggend bestemmingsplan regelt alle enkelbestemmingen. De dubbelbestemmingen en de algemene gebiedsaanduidingen zijn opgenomen in het bestemmingsplan ‘Dubbelbestemmingen en Gebiedsaanduidingen’.

Tervisielegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan met de bijbehorende stukken ligt vanaf donderdag 17 november 2016 tot en met woensdag 28 december 2016 voor eenieder ter inzage.

Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl, het plan kan tevens geraadpleegd worden via de gemeentelijke website www.aalburg.nl.

Binnen de genoemde termijn kan tijdens de openingstijden van het gemeentehuis kennis worden genomen van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan bij de balie “Bouwen en Milieu”. U vindt het gemeentehuis aan de Grote Kerkstraat 32 te Wijk en Aalburg. Het gemeentehuis is op werkdagen geopend van 8.30 uur tot 12.30 uur en op dinsdag van 8.30 uur tot 20.00 uur.

Beroep

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan met ingang van 17 november 2016 gedurende 6 weken beroep worden ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, door:

  • -

    iedereen die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt;

  • -

    iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

  • -

    iedere belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad van Aalburg bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan.

Het beroep moet worden gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het beroepschrift moet worden ondertekend en bevat tenminste naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van beroep.

Het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Als binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, dan treedt het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening moet apart worden ingediend, naast het instellen van beroep. Zowel voor het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Wijk en Aalburg, 16 november 2016

Naar boven