Vestiging voorkeursrecht ex artikel 4 Wet voorkeursrecht gemeenten in Siddeburen

Logo Slochteren

Burgemeester en wethouders van Slochteren maken op grond van artikel 7, eerste lid, van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de Raad op 10 november 2016 heeft  besloten gronden aan te wijzen waarop het voorkeursrecht gemeenten van toepassing is. De artikelen 10 tot en met 24, 26, en 27 Wvg zijn hierbij van toepassing. Deze definitieve aanwijzing volgt op de voorlopige aanwijzing die op 7 september 2016 in de Staatscourant is gepubliceerd. De aanwijzing betreft een gedeelte van het perceel in Siddeburen, kadastraal bekend gemeente Slochteren sectie N, nummer 1146. De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat de eigenaren van de aangewezen gronden, wanneer zij die gronden wensen te verkopen, deze eerst aan de gemeente te koop moeten aanbieden. De eigenaren van het perceel ontvangen hierover afzonderlijk bericht. Het besluit treedt in werking op 17 november 2016 (een dag na publicatie in de Staatscourant).

Ter inzage

Het aanwijzingsbesluit ligt samen met behorende bijlagen (o.a. kadastrale gegevens, kadastrale kaart en lijst van eigenaren) tijdens openingstijden ter inzage bij het publiekscentrum van de gemeente Slochteren van 17 november 2016 tot en met 28 december 2016.

Bezwaar

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan een belanghebbende een gemotiveerd bezwaarschrift tegen het besluit indienen. Het bezwaarschrift moet worden ingediend binnen zes weken na deze publicatie. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de Raad van de gemeente Slochteren, postbus 13, 9620 AA, Slochteren. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend en tevens van mening is dat spoed is vereist, kan een voorlopige voorziening (b.v. schorsing) vragen aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Noord-Nederland, afdeling bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD, Groningen. Het indienen van bezwaar of voorlopige voorziening schorst de werking van de aanwijzing niet.

 

Naar boven