Vaststelling bestemmingsplan Werkhovenseweg 16 Werkhoven, gemeente Bunnik

Logo Bunnik

Burgemeester en wethouders van Bunnik maken bekend dat de gemeenteraad van Bunnik op 27 oktober 2016 het bestemmingsplan Werkhovenseweg 16 Werkhoven gewijzigd heeft vastgesteld.

Het vastgestelde bestemmingsplan, het vaststellingsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen voor iedereen ter inzage met ingang van 17 november 2016 gedurende zes weken (tot en met het einde van de beroepstermijn).

Wat houdt dit bestemmingsplan in?

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het perceel Werkhovenseweg 16 te Werkhoven. Dit perceel is gelegen in het buitengebied van de gemeente Bunnik, tussen de kernen Odijk en Werkhoven. Op het perceel Werkhovenseweg 16 is een transportbedrijf gevestigd. Vanwege veranderende wensen in de markt heeft de initiatiefnemer het voornemen een loods te bouwen met een oppervlakte van 2.500 m2. De loods is bedoeld om goederen overdekt te kunnen op- en overslaan.

Voor de realisatie van de nieuwe loods wordt de bestaande kleinere loods op het perceel gesloopt. Daarnaast worden zogenoemde ‘sloopmeters’ aangekocht. Elders in het Kromme Rijngebied wordt bebouwing gesloopt voordat op het perceel Werkhovenseweg 16 een nieuw loods kan worden gebouwd. De slooplocatie bevindt zich op een perceel aan de Ossenwaard in Cothen in de gemeente Wijk bij Duurstede.

De wijziging ten opzichte van het ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan betreft het vlak waar de schuur gebouwd mag worden. Deze is beperkt uitgebreid in zuidwestelijke richting. De omvang van de te bouwen schuur blijft gelijk.

Hoe kunt u het bestemmingsplan inzien?

Het plan is binnen de genoemde termijn als volgt digitaal raadpleegbaar:

Het plan is volledig digitaal raadpleegbaar op de landelijke website http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0312.bpWHVwhvweg16-va01

De bronbestanden van het plan zijn beschikbaar via http://publiek.tercera-ro.nl/officieel/0312/NL.IMRO.0312.bpWHVwhvweg16-va01

U kunt het plan ook inzien (digitaal en op papier) in het gemeentehuis, Singelpark 1 in Odijk.

Beroep instellen

Met ingang van 18 november 2016 kan gedurende zes weken (tot en met 29 december 2016) beroep worden ingesteld tegen het vastgestelde bestemmingsplan bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het ondertekende beroepschrift dient ten minste te bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep.

 

Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht over het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te hebben gebracht;

  • een ieder die bezwaar heeft tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorzie-ning wordt ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden. Meer informatie hierover vindt u op www.raadvanstate.nl.

 

Naar boven