Voorbereidingsbesluit “Beperkingen voor ontwikkeling voor geitenhouderijen”

Logo Gemert-Bakel

Burgemeester en wethouders van Gemert-Bakel maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.7 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van de gemeente Gemert-Bakel in zijn raadsvergadering van 10 november 2016 heeft besloten te verklaren dat een bestemmingsplan wordt voorbereid voor het buitengebied van Gemert-Bakel binnen het plangebied zoals aangegeven op bijbehorende verbeelding. Ten behoeve van deze voorbereiding heeft de gemeenteraad het voorbereidingsbesluit “Beperkingen voor ontwikkeling voor geitenhouderijen” heeft vastgesteld.

De gemeenteraad van Gemert-Bakel is van mening dat, gezien de gezondheidsrisico’s en de maatschappelijke onrust en vanwege het feit dat er nog steeds nieuwe aanvragen kunnen binnenkomen voor vestiging en uitbreiding van geitenhouderijen, het noodzakelijk is om op korte termijn op gemeentelijk niveau beleid vast te stellen op het gebied van ruimtelijke ordening ter voorkoming van ongewenste ontwikkelingen rondom geitenhouderijen. In de voorbereidingstijd van het nieuw op te stellen bestemmingsplan wordt meer duidelijkheid verkregen over de gezondheidsrisico’s rondom geitenhouderijen en wordt beleid vastgesteld met betrekking tot de ontwikkelingsruimte voor geitenhouderijen.

Gebied voorbereidingsbesluit

Het plangebied van het voorbereidingsbesluit “Beperkingen voor ontwikkeling voor geitenhouderijen” wordt geometrisch begrensd door de bijhorende verbeelding zoals deze te vinden is op www.ruimtelijkeplannen.nl. De plancode is NL.IMRO.1652.Buitengebied2016-VB01 .

Inwerkingtreding voorbereidingsbesluit

Het voorbereidingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag waarop dit voorbereidingsbesluit is bekend gemaakt. Het voorbereidingsbesluit heeft een werkingsduur van één jaar.

Stukken inzien

Het voorbereidingsbesluit met bijbehorende stukken ligt met ingang van 15 november 2016 gedurende zes weken ter inzage. Maak een afspraak als u de plannen in het gemeentehuis wilt inzien. U kunt de stukken digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Volgens de Algemene wet bestuursrecht kan tegen een voorbereidingsbesluit geen bezwaar en beroep worden ingesteld.

Gemert, 15 november 2016

Naar boven