Kennisgeving ex artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening inzake voorbereiding nieuwe bestemmingsplan ‘2 woningen Noortheylaan’

Logo Leidschendam-Voorburg

In overeenstemming met bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening maken Burgemeester en Wethouders van de gemeente Leidschendam-Voorburg bekend dat zij voornemens zijn te starten met het maken van een nieuw bestemmingsplan te weten “2 woningen Noortheylaan”.

Waarom een nieuw bestemmingsplan?

De gemeente wil haar gehele grondgebied voorzien van actuele bestemmingsplannen. Op deze manier wil de gemeente er voor zorgen dat voor iedereen duidelijk is wat wel en niet mag op het gebied van het bouwen en het gebruik van gronden en gebouwen in zijn of haar buurt.

Om welk plangebied gaat het?

Het plangebied van het op te stellen bestemmingsplan ‘2 woningen Noortheylaan’ ligt in het plangebied van het huidige bestemmingsplan ‘Duivenvoordecorridor’. De plangrens loopt langs de Noortheylaan en wordt verder begrensd door Noortheylaan 1c, 3 en een agrarisch perceel.

Waarom een nieuw bestemmingsplan?

De eigenaren van de betreffende gronden, zijn voornemens een nieuwe woning te realiseren. Beide woningen passen niet binnen de regels van het huidige bestemmingsplan.

De gemeente is voornemens haar medewerking te verlenen aan beide bouwplannen middels het opstellen van een zogenaamd postzegel-bestemmingsplan. In het bestemmingsplan worden de juridisch-planologische kaders voor de bouwplannen worden vastgelegd.

Stukken ter inzage

Deze kennisgeving is alleen bedoeld om kenbaar te maken dat het voornemen bestaat de vaststelling van genoemd bestemmingsplan voor te bereiden. Er liggen geen stukken betreffende dit voornemen ter inzage en er wordt geen gelegenheid geboden om zienswijzen naar voren te brengen. Daarnaast worden er geen onafhankelijke instanties in de gelegenheid gesteld om advies uit te brengen over het voornemen.

Vragen?

Voor vragen kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep ruimtelijke plannen via het algemene telefoonnummer 14 070.

Naar boven