Gemeente Haren - Verleende omgevingsvergunning - Zuidlaarderwerg 45A, Glimmen

Logo Haren

Burgemeester en wethouders van Haren maken bekend dat zij op 9 november 2016 met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, onder a, onder 3 Wabo omgevingsvergunning hebben verleend voor het oprichten van een burgerwoning met bijgebouw op het perceel Zuidlaarderweg 45a te Glimmen.

De omgevingsvergunning wordt verleend voor de volgende activiteiten:

 

  • 1.

    Het oprichten van een woning (de a-activiteit)

  • 2.

    Het uitvoeren van een werk wijzingen van hoogte ligging van de gronden (de b-activiteit)

  • 3.

    Het gebruik in strijd met de beheersverordening (de c-activiteit) 

    Het ontwerpbesluit omgevingsvergunning en de concept ruimtelijke onderbouwing met bijlagen hebben vanaf donderdag 28 juli 2016 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode is een zienswijze ingediend. De ruimtelijke onderbouwing is naar aanleiding van deze zienswijze aangepast. Ook zijn ambtshalve enkele (readactionele) wijzingen doorgevoerd in zowel het besluit als de ruimtelijke onderbouwing. Het bouwplan is echter niet gewijzigd.

     

    Rechtsmiddelen

    De verleende omgevingsvergunning (met bijlagen) ligt met ingang van donderdag 17 november 2016 gedurende zes weken ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis, Raadhuisplein 10, 9751 AN te Haren. Tegen dit besluit kan, gedurende bovengenoemde periode, schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Rechtbank Noord-Nederland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 150, 9700 AD Groningen. Dit kan wanneer u belanghebbende bent en tijdig een zienswijze naar voren hebt gebracht over het ontwerpbesluit (of aantoont dat u hiertoe redelijkerwijs niet in staat bent geweest). Het beroepschrift moet ondertekend zijn en moet ten minste uw naam en adres, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van uw beroep bevatten. Voor het behandelen van een beroepschrift is griffierecht verschuldigd.

     

    De omgevingsvergunning treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Het beroep heeft geen schorsende werking. Als tijdens de beroepstermijn een voorlopige voorziening wordt gevraagd bij de Rechtbank Noord-Nederland, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op dat verzoek is beslist. Een verzoek om voorlopige voorziening kan alleen worden gedaan indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Hiervoor bent u tevens griffierecht verschuldigd. U kunt ook digitaal een voorlopige voorziening aanvragen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

     

     

    Inlichtingen

    Als u vragen en/of opmerkingen heeft over de verleende omgevingsvergunning of procedure, dan kunt u op werkdagen contact opnemen met de heer Christian Kuperus van de afdeling Ontwikkeling, telefoonnummer 14 050 of e-mail gemeente@haren.nl.

Naar boven