Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan en vaststelling beeldkwaliteitsplan ‘Loopkantstraat/President Kennedylaan’ en vaststelling hogere waarden Wet geluidhinder

Logo Uden

College van gemeente Uden,

16 november 2016, nr. 2016-228

 

Vaststelling bestemmingsplan

Ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken burgemeester en wethouders van Uden bekend dat de gemeenteraad op 6 oktober 2016 het bestemmingsplan ‘Loopkantstraat/President Kennedylaan’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan biedt een juridisch-planologisch kader voor het mogelijk maken van de realisering van maximaal 18 woonunits aan de Loopkantstraat te Uden, ter hoogte van de President Kennedylaan. De woonunits worden tijdelijk geplaatst, voor de duur van maximaal 20 jaar. De units voorzien in de tijdelijke huisvesting van urgent woningzoekenden.

 

Wijzigingen bij de vaststelling

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zijn in het vastgestelde bestemmingsplan de navolgende wijzigingen aangebracht:

de maximale bouw- en goothoogte van de nieuwe ontwikkeling wordt teruggebracht van 10 meter tot 7 meter;

het bouwvlak wordt circa twee meter verschoven in westelijke richting;

er wordt alsnog een paragraaf ‘duurzaamheid’ toegevoegd in de toelichting van het bestemmingsplan.

 

Vaststelling beeldkwaliteitsplan

Voor het plangebied is, aanvullend op de regels van het bestemmingsplan, een beeldkwaliteitsplan vastgesteld. Het beeldkwaliteitsplan bevat spelregels en richtlijnen voor de ruimtelijke kwaliteit die de gemeente Uden in het plangebied nastreeft. Het beeldkwaliteitsplan geeft in woord en beeld de uitgangspunten weer voor de stedenbouwkundige en architectonische vormgeving van het plangebied en vormt het toetsingskader voor de welstandcommissie bij de beoordeling van bouwplannen voor deze locatie. Het beeldkwaliteitsplan is vastgesteld als onderdeel van de gemeentelijke welstandsnota.

 

Besluit hogere waarden Wet geluidhinder

Het bestemmingsplan maakt een ontheffing inzake hogere grenswaarden, als bedoeld in de Wet geluidhinder, noodzakelijk vanwege wegverkeerslawaai. Burgemeester en wethouders hebben dit besluit genomen op 2 augustus 2016.

 

Inzien

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het beeldkwaliteitsplan en het besluit tot vaststelling van de hogere waarden liggen, met alle bijbehorende stukken, liggen vanaf donderdag 17 november 2016 gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 28 december 2016 ter inzage tijdens de openingstijden bij de centrale balie van de afdeling Publiekszaken in het Gemeentehuis, Markt 145 te Uden. De documenten zijn ook digitaal raadpleegbaar via de website van de gemeente Uden, via www.uden.nl, onder inwoners, bouwen en verbouwen, bestemmingsplannen. Het bestemmingsplan is ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl, via NL.IMRO.0856.BPLoopk-VA01.

 

Instellen beroep

Volgens artikel 8.2 van de Wet ruimtelijke ordening kan gedurende de termijn van ter inzage ligging, dus tot en met woensdag 28 december 2016, beroep worden ingesteld tegen de vaststelling van het bestemmingsplan en tegen het besluit tot vaststelling hogere waarden.

 

Beroep kan worden ingesteld door:

belanghebbenden die tijdig een zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan en tegen het ontwerpbesluit tot vaststelling van een hogere waarde hebben ingediend;

iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest een zienswijze in te dienen;

iedere belanghebbende, voor zover beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn aangebracht.

 

Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift bevat in ieder geval uw naam, adres, de dagtekening, een omschrijving van (het onderdeel van) het besluit waartegen het beroep is gericht en de gronden van het beroep. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Het instellen van beroep schorst de werking van het vastgestelde uitwerkingsplan niet.

 

Inwerkingtreding.

Het bestemmingsplan en het vaststellingsbesluit hogere waarden treden in werking daags na het aflopen van de inzagetermijn.

 

Voorlopige voorziening

Om de werking van het bestemmingsplan of het besluit tot vaststelling van de hogere waarden te schorsen, kan een belanghebbende tijdens de inzagetermijn een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Een verzoek om een voorlopige voorziening moet dezelfde gegevens bevatten als het beroepschrift. Tevens moet het spoedeisende belang worden aangegeven. Ook aan een verzoek om een voorlopige voorziening zijn griffiekosten verbonden.

 

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de behandelende ambtenaar, bereikbaar op telefoonnummer 14 0413.

 

Uden, 16 november 2016.

 

 

 

Burgemeester en wethouders van Uden

de secretaris de burgemeester

mr. J.M. Smarius drs. H.A.G. Hellegers

Naar boven