Bekendmaking gecoördineerde vaststelling bestemmingsplan ‘Lingewijk-Noord, herziening waterrand’, vaststelling hogere geluidgrenswaarden en verlening omgevingsvergunningvoor 31 starterswoningen Lingewijk-Noord

Logo Gorinchem

Burgemeester en wethouders van de gemeente Gorinchem maken op grond van artikel 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat voor 31 starterswoningen In Lingewijk-Noord met toepassing van de coördinatieregeling uit artikel 3.30 Wro en de Wet geluidhinder de volgende samenhangende besluiten zijn genomen:

Het bestemmingsplan, de hogere geluidgrenswaarden en de omgevingsvergunning met de daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van woensdag 10 februari tot en met dinsdag 22 maart 2016 voor een ieder ter inzage.

 

  • 1.

    Vaststelling hogere geluidgrenswaarden door college van burgemeester en wethouders

  • 2.

    Ongewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Lingewijk-Noord, herziening waterrand’ (ID-code NL.IMRO.0512.BP2015150-4001) met besluit om geen exploitatieplan vast te stellen d.d. 28 januari 2016 door de gemeenteraad

  • 3.

    Verlenen omgevingsvergunning voor het bouwen van 31 starterswoningen aan de Buitenbaan huisnummers 2 t/m 62 (even), activiteit bouwen door college van burgemeester en wethouders

 

 

 

Plangebied

Het plangebied (4206 VT) ligt aan de noordkant van de Lingewijk, ten noordoosten en westen van de weg Buitenbaan.

Doel

Het bestemmingsplan, de hogere geluidgrenswaarden en de omgevingsvergunning maken samen de bouw van 31 starterswoningen mogelijk. Daarnaast voorziet het bestemmingsplan in waterberging. Het besluit hogere geluidgrenswaarden betreft hogere grenswaarden vanwege spoorweglawaai en wegverkeerslawaai voor 31 nieuw te bouwen woningen in het plangebied.

Inzien

Het bestemmingsplan wordt digitaal beschikbaar gesteld op een landelijke voorziening. Via www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?woonplaats=gorinchem komt u in het grondgebied van de gemeente Gorinchem.

Op de gemeentelijke website www.gorinchem.nl/bestemmingsplannen onder de kop Vastgesteld --> Gecoördineerde vaststelling bestemmingsplan ‘Lingewijk-Noord, herziening waterrand’, vaststelling hogere geluidgrenswaarden en verlening omgevingsvergunning voor 31 starterswoningen Lingewijk-Noord’, staat een rechtstreekse link naar het digitale ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan op de landelijke voorziening.

Het bestemmingsplan, de hogere geluidgrenswaarden en de omgevingsvergunning kunnen elke werkdag worden ingezien tijdens de openingsuren van het stadhuis (informatiehoek), Stadhuisplein 1 te Gorinchem.

Beroep

Op grond van artikel 8.3 Wro worden de hiervoor vermelde besluiten voor de mogelijkheid van beroep als één besluit aangemerkt.Gedurende de hierboven genoemde periode van zes weken bestaat de mogelijkheid beroep in te stellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • -

    belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend;

  • -

    belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan, het ontwerpbesluit hogere geluidgrenswaarden en/of de ontwerp omgevingsvergunning naar voren te brengen.

Het beroepschrift dient de volgende informatie te bevatten: naam en adres van de indiener, datum, redenen van het beroepsschrift en het plan waarop het beroepsschrift betrekking heeft.

Crisis- en herstelwet

Op de hiervoor vermelde besluiten is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat u in het beroepschrift dient aan te geven welke beroepsgronden u aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn voor het instellen van beroep kunnen geen beroepsgronden meer worden aangevoerd. Vermeld in het beroepschrift dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van de besluiten niet. De besluiten treden de dag na afloop van de beroepstermijn in werking. Om de inwerkingtreding te schorsen dient er een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State te worden ingediend. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend, treedt het besluit niet eerder in werking dan nadat op dat verzoek is beslist.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw W.M.A. van Hulten via telefoonnummer (0183) 659 316. E-mailen kan naar W.v.Hulten@Gorinchem.nl

Gorinchem, 9 februari 2016

Naar boven