Gewijzigd vaststellingsbesluit provinciaal inpassingsplan Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum

Logo Limburg

Algemeen

Gelet op het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening maken Gedeputeerde Staten van Limburg bekend dat Provinciale Staten van Limburg op 11 november 2016 met toepassing van artikel 3.26 van de Wet ruimtelijke ordening het provinciaal inpassingsplan ‘Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum’ op enkele onderdelen gewijzigd hebben vastgesteld. Het besluit wijzigt daarmee ten dele het eerder vaststellingsbesluit van 13 mei 2016.

De wijzigingen betreffen aanpassingen van enkele onvolkomenheden die, deels naar aanleiding van ingediende beroepen en deels ambtshalve, zijn geconstateerd na vaststelling van het inpassingsplan ‘Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum’ door Provinciale Staten op 13 mei 2016. Het betreft onder andere kleine tekstuele aanpassingen in de planregels alsook wijzigingen in de geluidverkaveling van het Haven- en industrieterrein Wanssum. Tevens zijn kleine wijzigingen op de verbeelding doorgevoerd.

De wijzigingen zijn opgenomen in bijlage 1 bij het besluit van 11 november 2016.

Inzage

Het besluit met bijbehorende stukken liggen voor een ieder analoog ter inzage met ingang van 17 november 2016 tot en met 29 december 2016 in:

  • het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht op werkdagen van 07.30-18.30 uur,

  • het projectbureau Ooijen-Wanssum, Beatrixstraat 9, Meerlo op maandag tot en met donderdag van 09.00-17.00 uur en op vrijdag van 09.00-12.00 uur,

  • het gemeentehuis van de gemeente Venray, Raadhuisstraat 1, Venray op de aldaar gebruikelijke plaats en tijden (voor het inzien van de stukken dient u een afspraak te maken), en

  • het gemeentehuis van de gemeente Horst aan de Maas, Wilhelminaplein 6, Horst op de aldaar gebruikelijke plaats en tijden.

Zowel het Gouvernement als het projectbureau zijn gesloten in week 52. In die week kunnen de stukken analoog worden ingezien in de gemeentehuizen van de gemeente Venray en Horst aan de Maas.

Het vaststellingsbesluit van 11 november 2016 en het gewijzigde provinciaal inpassingsplan met bijbehorende stukken zijn ook digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatienummer: NL.IMRO.9931.PIPGOW-VG02. Het vaststellingsbesluit van 13 mei 2016 met het toen vastgestelde provinciaal inpassingsplan en bijbehorende stukken zijn ook nog digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder identificatienummer: NL.IMRO.9931.PIPGOW-VG01.

Beroep

Belanghebbenden kunnen beroep instellen tegen de wijzigingen ten opzichte van het vaststellingbesluit van Provinciale Staten van 13 mei 2016, No: G-16-013. Deze wijzigingen zijn opgenomen in bijlage 1 bij het besluit van 11 november 2016.

Eventuele beroepen dienen te worden gericht aan:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

De termijn voor het indienen van een beroepschrift bedraagt 6 weken. Deze beroepstermijn vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en moet tenminste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht en de redenen van het beroep (motivering).

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Voor de beroepsprocedure betekent dit dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen en dat deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Tevens wordt het beroep niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend.

Belanghebbenden die beroep hebben ingesteld, kunnen de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Verzoekschriften dienen te worden gericht aan:

Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Meer informatie over het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening treft u aan op www.raadvanstate.nl.

Het besluit van 11 november 2016 met bijbehorende stukken wordt door ons toegezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Reeds ingediende beroepschriften tegen het besluit van 13 mei 2016, No: G-16-013, worden ingevolge artikel 6:19 van de Algemene wet bestuursrecht automatisch geacht te zijn gericht tegen het onderhavige besluit.

Inwerkingtreding

Ingevolge artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening treedt het onderhavige besluit in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Nadere informatie

Voor nadere informatie over de ter inzage liggende documenten kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met het projectbureau Ooijen-Wanssum, tel. 0478 – 853 888. Voor meer informatie omtrent de beroepsprocedure, kunt u contact opnemen met de heer H.P.D. Lahaye, tel. 06-4697 43 10 of de heer mr. M. Jansen Schoonhoven, tel. 06-5435 42 72.

Naar boven