Bekendmaking besluit tot wijziging van het Tracébesluit Zuidasdok, ministerie van Infrastructuur en Milieu

Op 10 november 2016 heeft de minister van Infrastructuur en Milieu het Tracébesluit Zuidasdok (wijziging 2016) vastgesteld, dat voorziet in een wijziging van ondergeschikte aard van het op 18 maart 2016 vastgestelde Tracébesluit Zuidasdok. De wijziging bestaat uitsluitend uit een aanvullende geluidmaatregel voor de bestaande beweegbare brug over de Schinkel in de noordelijke rijbaan van de A10 Zuid. Voor het overige blijft het bepaalde in het Tracébesluit van 18 maart 2016 onverminderd van kracht. Hiertegen kan geen beroep meer worden ingesteld. Van donderdag 17 november tot en met woensdag 28 december 2016 ligt het Tracébesluit Zuidasdok (wijziging 2016) op verschillende locaties ter inzage en kan daartegen beroep worden ingesteld.

Aanleiding voor de wijziging van het Tracébesluit Zuidasdok

In het Tracébesluit Zuidasdok, zoals vastgesteld op 18 maart 2016, zijn maatregelen opgenomen ter beperking van de geluidafstraling van de beweegbare bruggen in de noordelijke rijbanen van de A10 Zuid ter hoogte van de Schinkel. Ter verdere beperking van de geluidafstraling van de bestaande beweegbare brug wordt met het Tracébesluit Zuidasdok (wijziging 2016) als aanvullende maatregel toegevoegd dat de bestaande brug wordt voorzien van absorberende resonatoren. Het bepaalde in het Tracébesluit Zuidasdok blijft voor het overige onverminderd van kracht.

Inzien stukken

Het Tracébesluit Zuidasdok (wijziging 2016) en de daarop betrekking hebbende stukken zijn vanaf donderdag 17 november 2016 te raadplegen op de volgende websites:

Ook kunnen de stukken van donderdag 17 november tot en met woensdag 28 december 2016 tijdens openingstijden worden ingezien op de volgende locaties:

  • het ministerie van Infrastructuur en Milieu, Rijkswaterstaat, Koningskade 4, Den Haag;

  • het voorlichtingsloket van het stadhuis Amsterdam, Amstel 1, Amsterdam;

  • Stadsdeel Zuid, President Kennedylaan 923, Amsterdam;

  • Stadsdeel Nieuw-West, Osdorpplein 1000, Amsterdam.

Let op: rond de feestdagen gelden er aangepaste openingstijden.

Beroep

Een belanghebbende kan van donderdag 17 november tot en met woensdag 28 december 2016 beroep instellen tegen het Tracébesluit Zuidasdok (wijziging 2016) door het indienen van een beroepschrift bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Indien een belanghebbende reeds beroep heeft ingesteld tegen het Tracébesluit Zuidasdok, zoals vastgesteld op 18 maart 2016, dan bepaalt de wet (artikel 6:19, eerste lid, van de Algemene wet bestuursrecht) dat dat beroep mede betrekking heeft op het nieuwe besluit, tenzij daarbij onvoldoende belang bestaat. Dat betekent dat diegenen die beroep hebben ingesteld en ook bezwaren hebben tegen het Tracébesluit Zuidasdok (wijziging 2016) niet opnieuw beroep hoeven in te stellen. Het Tracébesluit Zuidasdok (wijziging 2016) is tevens toegezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Een beroepschrift moet worden ingediend bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State

Postbus 20019

2500 EA Den Haag

Het beroepschrift dient ten minste de volgende onderdelen te bevatten:

  • de naam en het adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een vermelding van de datum en het nummer of het kenmerk van het besluit waartegen het beroepschrift zich richt;

  • de redenen (gronden) van beroep;

  • uw handtekening (het beroepschrift moet ondertekend zijn);

  • de vermelding dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is;

  • zo mogelijk ook een kopie van het besluit waarop het geschil betrekking heeft.

Op dit besluit is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven wat zijn beroepsgronden zijn. Het beroep wordt niet-ontvankelijk verklaard indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend. Het is niet toegestaan buiten de beroepstermijn nog (aanvullende) beroepsgronden aan te voeren.

Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het Digitaal loket van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (https://digitaalloket.raadvanstate.nl). Digitaal beroep instellen is uitsluitend mogelijk voor burgers.

Voor de behandeling van een beroep is een griffierecht verschuldigd.

Voorlopige voorziening

Indien een beroepschrift is ingediend, is het mogelijk om daarnaast een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen. Een dergelijk verzoek moet worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De Voorzieningenrechter kan een voorlopige voorziening treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

De hiervoor genoemde eisen waaraan een beroepschrift moet voldoen, zijn van overeenkomstige toepassing op een verzoek om een voorlopige voorziening. De indiener van het verzoekschrift overlegt daarbij een afschrift van het beroepschrift. Voor de behandeling van een verzoek om een voorlopige voorziening is een griffierecht verschuldigd.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u terecht op www.amsterdam.nl/zuidas/zuidasdok. Met vragen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met de projectorganisatie Zuidasdok, telefoon 020 – 333 99 30, e-mail: info@zuidasdok.nl.

Naar boven