Vastgesteld bestemmingsplan Lemsterhoek (Actualisatie), gemeente De Fryske Marren, ter inzage.

Logo De Fryske Marren

Met ingang van 15 november 2016 ligt gedurende 6 weken het op 26 oktober 2016 door de gemeenteraad van de Fryske Marren ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Lemsterhoek , met het bijbehorende raadsbesluit en overige stukken ter inzage.

 

Plangebied

Het bestemmingsplan Lemsterhoek omvat het bedrijventerrein Lemsterhoek en aangrenzende gronden. Het plangebied beslaat de gronden die zijn ingericht als bedrijventerrein, alsmede de aangrenzende agrarische en natuurgronden tussen het bedrijventerrein en de dijk langs het IJsselmeer, het Prinses Margrietkanaal en de Súderseewei. Binnen het plangebied zijn tevens een agrarisch bedrijf en een burgerwoning gelegen.

 

Doel

De gemeente De Fryske Marren is bezig de verouderde bestemmingsplannen te actualiseren. De voorliggende actualisatie heeft over het algemeen een conserverend karakter voor wat betreft het bestaande bedrijventerrein. Uitgangspunt is dat de bestaande planologische en / of vergunde situatie is vastgelegd en er is rekening gehouden met recent beleid en regelgeving. In het bestemmingsplan is de bestemming Bedrijventerrein aan de westkant uitgebreid voor een nieuwe gemeentewerf ter vervanging van de locaties in Lemmer en Balk. Ten westen en zuiden van het bedrijventerrein is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen waarmee de bestemming Agrarisch-Cultuurgrond gewijzigd kan worden naar de bestemming Bedrijventerrein. Dit kan zowel een droog als een nat bedrijventerrein worden, waarbij de aanleg van een nieuwe watergang tot de mogelijkheden behoort.

 

Waar ter inzage

Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:

  • de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure

  • het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

  • het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).

Daarnaast is informatie over het bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken te raadplegen via de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl . Het bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl , het planidentificatienummer is NL.IMRO.1940.BPLEM14LEMSTERHOEK-VA01 .

 

Beroep

Gedurende de termijn van ter inzage legging kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) door:

 

. een belanghebbende die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

Ook bestaat de mogelijkheid om naast het instellen van beroep, een verzoek te richten tot de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500 EA Den Haag) om een voorlopige voorziening te treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

 

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het bestemmingsplan niet in werking totdat op dit verzoek is beslist.

 

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14.

 

Joure, 14 november 2016.

Naar boven