Vaststelling aanvulling bestemmingsplan Eerste herziening bestemmingsplan Drechterland Zuid

Logo Drechterland

Burgemeester en wethouders maken het volgende bekend. De gemeenteraad heeft tijdens de vergadering van 24 oktober 2016 aan aanvulling op het bestemmingsplan ‘Eerste herziening bestemmingsplan Drechterland Zuid’, bekend onder nummer NL.IMRO.0498.RPBPDrZdLekerwg60b-VG01  vastgesteld. De bekendmaking is op grond van artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro).

 

Korte omschrijving van de inhoud van het bestemmingsplan

De Raad van State, Afdeling Bestuursrechtspraak, heeft op 8 juni 2016 uitspraak gedaan onder zaaknr. 201 509063/1/R1. Daarbij heeft zij uitgesproken dat met betrekking tot de Lekerweg 60B te Wijdenes, ter plaatse van het verharde oppervlak het hele jaar rond voorraadbakken op het perceel mogen worden opgeslagen tot een hoogte van 5 m.

De gemeenteraad heeft besloten aan deze tussenuitspraak gevolg te geven.

 

Ter inzage

De papieren versie van het vastgestelde bestemmingsplan met de daarbij behorende stukken liggen ter inzage vanaf woensdag 16 november 2016. U kunt de stukken tijdens deze periode inzien tijdens kantooruren bij het Omgevingsloket in het gemeentehuis Hoogkarspel. U kunt deze ook vinden op www.ruimtelijkeplannen.nl en op de gemeentelijke website www.drechterland.nl.

 

Beroepsprocedure

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kunnen binnen een termijn van zes weken, ingaande op de dag na die waarop het bestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken ter inzage zijn gelegd, belanghebbenden schriftelijk beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Meer informatie staat op de website van de Raad van State, www.raadvanstate.nl.

 

Inwerkingtreding bestemmingsplan

De dag na het verstrijken van de beroepstermijn treedt het bestemmingsplan in werking, tenzij binnen de termijn, in samenhang met een ingediend beroep, een afzonderlijk verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Het verzoek om voorlopige voorziening dient te worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

 

Naar boven