Ontwerpbestemmingsplan Daarlerveen, Klein Kromhof e.o.

Logo Hellendoorn

Bij het loket Bouwen, milieu en openbare ruimte in het huis voor Cultuur en Bestuur, Willem Alexanderstraat 7 in Nijverdal ligt vanaf zaterdag 12 november gedurende zes weken, derhalve tot en met vrijdag 23 december het ontwerpbestemmingsplan Daarlerveen, Klein Kromhof e.o. ter inzage. Het loket is geopend op werkdagen van 09.00 uur tot 12.00 uur en buiten deze tijden op afspraak, telefoon 0548-630 214.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan met de unieke naam: NL.IMRO.0163.BPDVDRLRWGBRUGSTR-ON01 inzien op ruimtelijkeplannen.nl via de link: http://iturl.nl/sngVfxk. Downloaden is mogelijk via de link: http://iturl.nl/snVa4JF.

Het plan omvat de locatie Daarlerweg 1 en Brugstraat 17 te Daarlerveen. De locatie Daarlerweg 1, Klein Kromhof Houtvezels en Jekro houtpellets, wordt uitgebreid middels een groter bestemmingsvlak voor de bedrijfsvoering en de mogelijkheid om extra gebouwen te realiseren. De huidige functie blijft bestaan, maar vraagt voor de toekomst meer ruimte. Voor het drogen van hout en het produceren van elektriciteit voorziet het bedrijf in een eigen biomassacentrale. De uitbreiding is alleen uitvoerbaar wanneer wordt voorzien in voldoende compensatie. Hiertoe wordt de bestemming “Bedrijf” op en achter de locatie Brugstraat 17 te Daarlerveen omgevormd naar de bestemming “Agrarisch”. De gebouwen achter de woning worden gesloopt. Om milieutechnische redenen wordt de woning Daarlerweg 11 verplaatst naar de overzijde van de Daarlerweg, westelijk van nummer 12.

Tijdens de hiervoor genoemde periode van terinzageligging kan een ieder naar keuze schriftelijk, mondeling (bij het bovengenoemde loket) of per e-mail een zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Hellendoorn, Postbus 200, 7440 AE in Nijverdal (per mail via: gemeentebestuur@hellendoorn.nl).

Een zienswijze dient tenminste de volgende gegevens te bevatten:

- uw naam en adres;

- een dagtekening;

- een omschrijving van het bestreden besluit;

- de gronden waarop uw zienswijze stoelt (de motivering).

Naar boven