Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ’t Duyfrak 2015, Katwijk (bestuurlijke lus)

Logo Katwijk

Het opnieuw vastgestelde bestemmingsplan’t Duyfrak 2015 van de gemeente Katwijk, met identificatiecode NL.IMRO.0537.bpVLKduyfrak2015-va02, ligt met ingang van 11 november tot en met 22 december 2016 ter inzage.

Wijziging vaststelling (bestuurlijke lus)

In de vergadering van 3 november 2016 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan ‘’t Duyfrak 2015’ opnieuw vastgesteld. Het besluit volgt uit een tussenuitspraak (bestuurlijke lus) van 18 mei 2016 (zaaknummer: 201507043/1/R2) van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State over het vaststellingsbesluit d.d. 2 juli 2015 van het bestemmingsplan ‘’t Duyfrak 2015’.

Op het vaststellingsbesluit is afdeling 8.2.2A van de Algemene wet bestuursrecht van toepassing. Dit betekent dat de Afdeling bestuursrechtspraak de zogeheten ‘bestuurlijke lus’ heeft toegepast. De gemeenteraad heeft de opdracht gekregen om het vaststellingsbesluit binnen 26 weken na de tussenuitspraak te herstellen, zonder dat de gehele bestemmingsplanprocedure opnieuw gedaan hoeft te worden.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan waar de bestuurlijk lus betrekking op heeft, betreft ’t Duyfrak in de kern Valkenburg. Het plangebied van het bestemmingsplan ’t Duyfrak 2015 wordt aan de noord- en oostzijde begrensd door de oude Rijn. Het plangebied wordt aan de noordwestzijde door de Bloemenlaan en de sloot in het verlengde van de Bloemenlaan begrensd en aan de zuidwestzijde door de Hoofdstraat en de Voorschoterweg. Aan de zuidoostzijde is de grens de erfscheiding tussen de Voorschoterweg 23A/B en Voorschoterweg 17B.Het bestemmingsplan betreft een reguliere herziening van een deel van het bestemmingsplan ’t Duyfrak en Meer uit 2015 en de daarop gebaseerde uitwerkingsplannen en vergunningen.

Wijziging ten opzichte van het bestreden besluit

Het bestemmingsplan is conform de tussenuitspraak van de Raad van State gewijzigd vastgesteld met inachtneming van de wijzigingen zoals omschreven in het raadsvoorstel:

Ten behoeve van het eerste herstelpunt is na onderzoek gebleken dat geen verschil bestaat tussen de kadastrale grenzen en de bestemmingsgrenzen, dit is nader onderbouwd in de toelichting.

Ten behoeve van het tweede herstelpunt zijn in de planregels aanvullende voorwaarden opgenomen om te waarborgen dat geen sprake is van een onaanvaardbaar woon- en verblijfsklimaat en is in de verbeelding de mogelijkheden voor een route beperkt. Dit is nader onderbouwd in de toelichting.

Voor het derde herstelpunt is in de regels een andere minimale aan te houden doorvaartmaat ter plaatse van de langzaamverkeerroute aangehouden voor de doorvaart van de woonschepen.

Ter inzage

Het bestemmingsplan kan worden geraadpleegd op: www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn= NL.IMRO.0537.bpVLKduyfrak2015-va02,

De bronbestanden van het ontwerpbestemmingsplan kunt u langs elektronische weg verkrijgen op: http://ruimtelijkeplannen.katwijk.nl/roktw/ NL.IMRO.0537.bpVLKduyfrak2015-va02,

Het bestemmingsplan ligt ook ter inzage op het gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3 te Katwijk.

Beroep

Tegen de aangebrachte wijziging (nieuw vaststellingsbesluit) van de raad kan door belanghebbenden gedurende 12 november t/m 23 december 2016 beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan, hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen.

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van spoedeisend belang kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Digitaal indienen is ook mogelijk via https://digitaalloket.raadvanstate.nl . U moet wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Naar boven