Wijzigingsplan Huizermaatweg 1-9 en 45

Logo Huizen

Overeenkomstig art. 3.9 a van de Wet ruimtelijke ordening ligt het vastgestelde wijzigingsplan Huizermaatweg 1-9 en 45 ter visie. U kunt het plan met ingang van 11 november 2016 gedurende zes weken inzien.

Inhoud wijzigingsplan

Met het wijzigingsplan wordt de kantoorbestemming van de kantoorgebouwen gewijzigd in een woonbestemming. In het gebouw aan de Huizermaatweg 1-9 worden 24 appartementen gerealiseerd. In het gebouw op nummer 45 worden 21 appartementen gerealiseerd.

Eerder is voor nummer 45 al een vergunning verleend voor transformatie naar woningbouw. In deze vergunning ging het om 20 appartementen, inmiddels is er de wens om één extra appartement mogelijk te maken. Om de bestemming van beide kantoorpanden te wijzigen wordt gebruik gemaakt van de zogeheten wijzigingsbevoegdheid uit het bestemmingsplan Kom-Oost. De beoogde transformatie past binnen de gestelde wijzigingsregels.

Inkijken wijzigingsplan

Het wijzigingsplan ligt ter inzage bij het Klantcontactpunt (centrale receptie) in het gemeentehuis. Het Klantcontactpunt is geopend op ma, di, wo, do: 08.30 - 17.00 en vr: 08.30 - 16.00 uur.

De stukken die horen bij het project zijn in elektronische vorm te raadplegen via www.huizen.nl >

Bouwprojecten > Transformatie Huizermaatweg 45.

Het wijzigingsplan is tevens in elektronische vorm te raadplegen op de landelijke website

Beroep instellen

De beroepstermijn loopt van 12 november 2016 tot en met 23 december 2016. Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen;

  • belanghebbenden, alleen voor zover het de wijzigingen ten opzichte van het ontwerp wijzigingsplan betreft.

Het wijzigingsplan treedt in werking op 24 december 2016. Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het wijzigingsplan. In geval van onverwijlde spoed kunt u, naast het indienen van een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen, dit schort de inwerkingtreding van het plan wel op. Het wijzigingsplan treedt dan namelijk in werking nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift en/of het verzoek om voorlopige voorziening binnen de bovengenoemde termijn moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Huizen, 10 november 2016

Naar boven