Bestemmingsplan ‘PostPromenade Hoofdstraat-Koetsiersweg, Sassenheim’vastgesteld

Logo Teylingen

Identificatienummer: NL.IMRO.1525 .BP2015SAS03008-0401

De gemeenteraad van Teylingen heeft op 27 oktober 2016 het bestemmingsplan ‘‘PostPromenade Hoofdstraat-Koetsiersweg, Sassenheim’ ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan dat ter inzage heeft gelegen.

Plangebied

Het plangebied betreft de percelen Hoofdstraat 81, 81A, 81B en 81C en Koetsiersweg 3 en 5 te Sassenheim. Dit betreft uitsluitend het voorste deel van de locatie PostPromenade gezien vanaf de Hoofdstraat; de locatie waarop de tijdelijke supermarkt is gevestigd, is hierin dus niet opgenomen.

Inhoud plan

Het gaat om het realiseren van 22 grondgebonden koopwoningen en 35 huurappartementen (waarvan 17 sociale huurappartementen) inclusief openbare voorzieningen.

In het geldende bestemmingsplan Sassenheim-West heeft deze locatie de bestemmingen ‘Bedrijf’ en ‘detailhandel in volumineuze goederen’, waarbij tevens een wijzigingsbevoegdheid is opgenomen om deze bestemmingen te wijzigen naar woningbouw.

Het plan past echter niet geheel in deze wijzigingsbevoegdheid. Hierdoor is het noodzakelijk, dat voor deze planontwikkeling in plaats van een wijzigingsplan alsnog een nieuw bestemmingsplan moet worden opgesteld. Met dit nieuwe bestemmingsplan is zoveel mogelijk aansluiting gezocht met de wijzigingsregels, zoals opgenomen in het geldende bestemmingsplan.

Met dit woningbouwplan wil de gemeente een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit ter plaatse, representativiteit mogelijk maken en tevens voorzien in de gemeentelijke woningbehoefte.

Ter inzage

Het raadsbesluit met het vastgestelde bestemmingsplan ligt van donderdag 10 november 2016 tot en met donderdag 22 december 2016 ter inzage bij de receptie van het gemeentekantoor in Sassenheim.

Inzien

U kunt het vastgestelde bestemmingsplan inzien op het Gemeentekantoor in Sassenheim. De digitale versie van dit vastgestelde bestemmingsplan kunt u inzien op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl.

Op www.teylingen.nl onder– ‘Bouwen en verbouwen’ – ‘Bestemmingsplannen’ – ‘Sassenheim’ – ‘bestemmingsplan PostPromenade Hoofdstraat-Koetsiersweg, Sassenheim’ vindt u een link naar het digitale bestemmingsplan. Daarnaast vindt u een link naar de authentieke digitale bestanden.

 

(N.B. Indien er verschillen zijn tussen de analoge en digitale versie, is op grond van artikel 1.2.3. van het Besluit Ruimtelijke Ordening de digitale versie beslissend.)

Beroep

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kunnen belanghebbenden gedurende de periode van vrijdag 11 november 2016 tot en met donderdag 22 december 2016 beroep instellen bij:

Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA, Den Haag.

Gelet op de ongewijzigde vaststelling geldt dit alleen voor: 

  • Belanghebbenden, die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan ‘PostPromenade Hoofdstraat-Koetsiersweg, Sassenheim’ naar voren hebben gebracht;

  • Belanghebbenden, die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken;

     

Belanghebbenden kunnen bij de Voorzitter van die Afdeling tevens een verzoek om voorlopige voorziening doen. Een verzoek om voorlopige voorziening is alleen ontvankelijk als daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

 

Het vaststellingsbesluit treedt op vrijdag 23 december 2016 in werking, tenzij binnen die termijn naast een beroepsschrift ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Koos van Kampen en Niels Olthof van de afdeling Ruimte; telefonisch via 14 0252 of via email j.vankampen@teylingen.n. en n.olthof@teylingen.nl.

Naar boven