VASTGESTELD BESTEMMINGSPLAN "NATUURPOORT DE MAASHORST".

Logo Landerd

 

Burgemeester en wethouders van Landerd maken bekend dat de gemeenteraad op 29 september 2016 het bestemmingsplan “Natuurpoort De Maashorst” gewijzigd heeft vastgesteld.

Plan beschrijving

Het bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van een nieuwe entree naar het achterliggende natuurgebied De Maashorst mogelijk. De nieuwe poort aan de Palmstraat moet een duidelijk herkenbare en veilige entree naar De Maaspoort worden. Het is de bedoeling dat hier de auto wordt geparkeerd om vervolgens het gebied per fiets of te voet te bezoeken.

De natuurpoort wordt ontwikkeld ter plaatse van het bestaande transportbedrijf aan de Palmstraat en op het perceel ten zuiden van het bedrijf. De activiteiten van het transportbedrijf worden beëindigd en de bedrijfsbebouwing wordt gesloopt. De huidige bedrijfswoning wordt omgezet naar een reguliere woning. Bij de Natuurpoort wordt ruimte geboden aan diverse functies die passen bij de toegang tot een natuurgebied. Hieronder vallen recreatieve voorzieningen, onder andere voor sport en spel, horeca, educatiemogelijkheden, kleinschalige verblijfsrecreatie en dergelijke en de benodigde parkeervoorzieningen. Ter hoogte van de kruising van de Palmstraat met de Nistelrooise Baan wordt een beeldbepalende uitkijktoren gerealiseerd als ‘landmark’ en om optimaal te kunnen genieten van de kwaliteiten van het natuurgebied.

Het bestemmingsplan bekijken

Het vaststellingsbesluit, het vastgestelde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 14 november 2016 voor een periode van zes weken voor een ieder ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis van Landerd. Het plan kan worden ingezien tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis.

Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer NL.IMRO.1685.bpbPoortMaashorst-VA01. De bronbestanden zijn digitaal beschikbaar via http://www.gisnet.nl/ruimtelijkeplannen/Landerd/RO-online/2008/NL.IMRO.1685.bpbPoortMaashorst-VA01.

Reageren op het vastgestelde bestemmingsplan

Vanaf 14 november 2016 kan, gedurende de genoemde termijn van zes weken, beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit door belanghebbenden die ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad een zienswijze hebben ingediend. Ook kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om (tijdig) een zienswijze in te dienen bij de gemeenteraad. Tegen die onderdelen van het plan die zijn gewijzigd ten opzichte van het ontwerpplan kan door iedere belanghebbende beroep worden ingesteld.

Het beroep dient te worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s Gravenhage.

In werking treden van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Heeft u tijdig een beroep ingediend en wilt u niet dat het bestemmingsplan al in werking treedt, dan kunt u een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt dan niet eerder in werking dan nadat op uw verzoek is beslist.

Vragen?

Voor een toelichting of eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt met de heer Ivo Verploegen via telefoonnummer 0486-458213 of via e-mail ivo.verploegen@landerd.nl.

Naar boven