Bekendmaking besluit inzake toepassing Wro-coördinatieregeling‘Lidl Griegstraat’ Delft

Logo Delft

Burgemeester en wethouders van Delft maken bekend dat de gemeenteraad op 27 oktober 2016, ingevolge artikel 3.30 Wet ruimtelijke ordening (Wro) ingestemd heeft met het verzoek van de Lidl Nederland GmbH tot de coördinatie van het bestemmingsplan (artikel 3.1 Wro) en de benodigde besluiten op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

De coördinatieregeling, volgens artikel 3.30 Wro, is één procedure voor de totstandkoming van zowel het bestemmingsplan ‘Lidl-Griegstraat’ als besluiten op grond van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

Reageren op het besluit?

Het besluit tot coördinatie kunt u vanaf 10 november 2016 tot en met 21 december 2016, inzien op de volgende wijze:

  • Op afspraak bij het Klant Contact Centrum aan de Phoenixstraat 16;

  • Via www.delft.nl/bestemmingsplannen en klik door naar Plannen ter inzage.

Tegen het besluit tot coördinatie staat geen bezwaar of beroep open, omdat het op de zogenaamde negatieve lijst staat, zie artikel 8:5 en bijlage II behorende bij de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Het ontwerpbestemmingsplan en ontwerp van de omgevingsvergunning liggen nog niet ter inzage.

Hoe gaat het nu verder?

De kern van de Wro-coördinatieregeling is dat de voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van de besluiten worden gebundeld. In plaats van verschillende procedures wordt één gecombineerde procedure doorlopen. De terinzagelegging van de ontwerpbesluiten worden te zijner tijd op de gebruikelijke wijze bekendgemaakt. Tegen de vaststelling van de besluiten kan te zijner tijd als één geheel beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. U moet dan wel tijdig een zienswijze tegen de ontwerpbesluiten hebben ingediend.

Vragen?

Hebt u vragen over het bestemmingsplan? Of wilt u meer informatie over bijvoorbeeld de procedure? Neem dan contact op via het Klant Contact Centrum via 14015 U kunt ook altijd kijken op www.delft.nl.

Delft, 1 november 2016

Naar boven