Vastgesteld bestemmingsplan Rivierdijk 739-743

Logo Sliedrecht

Burgemeester en wethouders van Sliedrecht maken bekend dat de gemeenteraad op 25 oktober 2016 het bestemmingsplan Rivierdijk 739-743 met ID-nummer NL.IMRO.0610.pb15Rivierdijk739-3001 ongewijzigd heeft vastgesteld.

 

Ter inzage

In overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het vastgestelde bestemmingsplan vanaf donderdag 10 november 2016 tijdens kantooruren gedurende zes weken, dus tot en met woensdag 21 december 2016, ter inzage in het gemeentekantoor, Industrieweg 11.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website selecteert u het tabblad ‘Bestemmingsplannen’, waarna u de mogelijkheid heeft om het vastgesteld bestemmingsplan op te roepen op het scherm, bijvoorbeeld door de naam van het bestemmingsplan in te typen of te zoomen op de kaart. Het bestemmingsplan is ook al in PDF te raadplegen op de website van de gemeente www.sliedrecht.nl via: Ruimtelijke plannen -> Ruimtelijke plannen in Sliedrecht.

 

Inhoud bestemmingsplan

Sinds de sanering van de verouderde panden heeft de locatie Rivierdijk 739-743 te Sliedrecht geen functie meer. Het gebied is braakliggend en heeft een bouwrijpe status. De initiatiefnemer, de eigenaar van de locatie Rivierdijk 739-743 te Sliedrecht, is voornemens het gebied te herontwikkelen voor woningbouw.

Het ontwikkelingsplan sluit aan op de stedenbouwkundige uitgangspunten van de gemeente Sliedrecht en gaat uit van de realisatie van drie woningen van het type vrijstaand en/of twee-onder-een-kap en een (bij de woning Rivierdijk 506 behorende) losse garage/berging.

 

Mogelijkheid instellen beroep

Tegen het vastgestelde bestemmingsplan kan tijdens de termijn van terinzagelegging beroep worden ingesteld door een belanghebbende die tijdig zijn zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan heeft ingebracht, door een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan en door een ieder tegen de wijzigingen van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp. Beroep wordt ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag.

 

Inwerkingtreding

Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het vastgestelde bestemmingsplan niet. Wel is het mogelijk de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State schriftelijk te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij een dergelijk verzoek wordt de inwerkingtreding van het plan opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Naar boven