Ontwerpbestemmingsplan Noordoost 2017, Delft

Logo Delft

De gemeente heeft een bestemmingsplan ontworpen voor het gebied dat nu is vervat in bestemmingsplan Noordoost en bestemmingsplan Delftse Poort Zuid. In deze bestemmingsplannen zijn de wijk Vrijenban en het IKEA-gebied opgenomen. Een nieuw bestemmingsplan is nodig omdat de vigerende bestemmingsplannen bijna 10 jaar oud zijn. Het doel van dit bestemmingsplan is het bieden van een actueel juridisch-planologisch kader. Het bestemmingsplan is grotendeels conserverend van aard, maar biedt ook ruimte voor enkele ontwikkelingen.

Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

In het kader van het bestemmingsplan moeten hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder worden vastgesteld voor een aantal nieuwe woningen en andere geluidsgevoelige gebouwen in het plangebied. Het ontwerpbesluit hogere waarden ligt, met het bijbehorende akoestisch onderzoek, gelijktijdig met het ontwerpbestemmingsplan ter inzage.

Het bestemmingsplan en het ontwerpbesluit inzien

Vanaf 10 november 2016 tot en met 21 december 2016 kunt u het ontwerpbestemmingsplan Noordoost 2017 en het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder op de volgende wijzen bekijken;

Op afspraak bij het Klant Contact Centrum aan de Phoenixstraat 16. U kunt bij het Klant Contact Centrum ook een exemplaar van het bestemmingsplan kopen.

Opvragen op www.ruimtelijkeplannen.nl. Selecteer “ geavanceerd zoeken”. Daarna bij “naam” van het plan de naam (exact) in voeren.

Op www.delft.nl/bestemmingsplannen en klik door naar Plannen ter inzage

Informatieavond

Op 21 november wordt in het Stadhuis, Markt 87, een informatieavond gehouden over het ontwerpbestemmingsplan. U kunt binnen lopen tussen 18.00 uur en 20.00 uur. U kunt het plan dan bekijken en daarover vragen stellen.

Reageren op ontwerpbestemmingsplan

U kunt reageren op het bestemmingsplan. Het is namelijk een ontwerpplan. Het kan aangepast worden op basis van de reacties die erop komen. Wilt u reageren? Stuur dan een brief met uw reactie (zienswijze) op het bestemmingsplan naar:

Gemeenteraad Delft

Postbus 78

2600 ME Delft

Op het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder kunnen belanghebbenden reageren door een brief met een reactie (zienswijze) te sturen naar:

Het college van burgemeester en wethouders van Delft,

Postbus 78

2600 ME Delft

In uw zienswijze moet u duidelijk uw naam en adres vermelden en aangeven om welk ontwerpbesluit het gaat. U kunt uw reactie indienen vanaf 10 november tot en met 21 december 2016.

Hoe gaat het nu verder?

Reageert u op het ontwerpbestemmingsplan? Dan ontvangt u later een nota waarin alle binnengekomen reacties zijn samengevat en beantwoord. Deze Nota zienswijzen en het bestemmingsplan worden daarna aan de gemeenteraad aangeboden. Het college van burgemeester en wethouders beslist over het besluit hogere waarden Wet geluidhinder.

Vragen?

Hebt u vragen over het bestemmingsplan? Of wilt u meer informatie over bijvoorbeeld de procedure? Neem dan contact op via het Klant Contact Centrum. U kunt ook altijd kijken op www.delft.nl.

Naar boven